Přejít k hlavnímu obsahu

Historické překvapení. Rogue se po debaklu stávají šampiony

11. 9. 2022 | 22:10 League of Legends Reportáž
Letní split LEC zná svého šampiona. V jednostranném finále porazil outsider z Rogue jednoznačně G2 Esports 3:0 a organizace poprvé ovládla Evropu. Na mistrovství světa tak Rogue poletí jako nejvýše nasazený tým z LEC, G2 jako druhý. Evropskou čtveřici doplní celky Fnatic a MAD Lions.
Rogue slaví vítězství
Rogue slaví vítězství
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Před víkendovými bitvami v Malmö měli fanoušci jasnou vidinu. Nedělní finále měla být epická BO5 bitva mezi dvěma nejúspěšnějšími týmy v historii evropského League of Legends. Vše bylo připraveno na boj G2 a Fnatic.

Jenže ve Švédsku byl ještě jeden celek, který chtěl pozvednou naleštěnou trofej. Málokdo Rogue věřil. Historicky se jim v BO5 tolik nedaří, proti G2 prohráli jen týden před finále 0:3. Ano, v sobotu porazili Fnatic 3:1 a zaslouženě postoupili do finále. G2 jsou ale jiný level. To si alespoň všichni mysleli.

Od první mapy byli Rogue dominantní. Sympaticky hrající tým získal přízeň nejednoho fanouška v aréně i na streamu. Perfektním výkonem se blýsknul především Kim „Malrang“ Geun-seong. Často podceňovaný korejský jungler odehrál naprosto fantastickou sérii. Ostatně jako celý mančaft RGE.

Je to krásný příběh celku, jenž nedbal na predikce, šel si za svým a pokořil titány. Pro Andreie „Odoamne“ Pascu šlo o první titul po sedmi letech na nejvyšší úrovni, čekaní ukončil také Švéd Emil „Larssen“ Larsson. Každý z hráčů napsal svůj unikátní příběh. Pokračováním budou Worlds.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).