Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds 2022: Skupina smrti pro G2, Humanoid musí projít kvalifikací

12. 9. 2022 | 09:50 League of Legends Reportáž
Legendy amerického League of Legends Dyrus, Hai a Xmithie rozlosovali složení základních skupin letošního mistrovství světa. Vítěz evropské soutěže Rogue se utká ve skupině s Top Esports a GAM, zatímco stříbrné G2 čeká skupina smrti s JD Gaming a DWG KIA. Kvalifikační soupeře se dozvěděl Marek „Humanoid“ Brázda s Fnatic.
EDG, šampioni Worlds 2021
EDG, šampioni Worlds 2021
Zdroj: Riot Games

Koronavirová omezení sportovních událostí jsou doufejme minulostí a nejlepší světové League of Legends se tak znovu podívá před vyprodané haly narvané fanoušky. V roce 2022 se dočkají nadšenci v Severní Americe, kteří budou držet palce domácím favoritům Cloud9, 100 Thieves a Evil Geniuses.

První jmenovaný mančaft jen několik desítek minut před samotným losem ovládl finále LCS, kdy smetl 100T 3:0 a stal se nejvýše nasazeným týmem z NA. Během Worlds to ale tak jednoduché rozhodně nebude. Cloud9 se totiž ve skupině A utkají s korejskými T1 a čínskými EDward Gaming. Ohromně těžká skupina. Pokud navíc v Play-In Stage nenastane překvapení, připojí se ke zmíněné trojici Humanoid s Fnatic.

Evropští fanoušci při pohledu na skupinu B jásat nebudou. G2, druhý seed z LEC, totiž čeká obří výzva. LPL na ně vyšle šampiony JD Gaming, LCK hvězdami napěchované DWG KIA. Čtvrtým celkem budou pravděpodobně Evil Geniuses.

Noví vládci LEC se dočkali z nasazených západních týmů zřejmě nejpříjemnějšího losu. Z druhého koše se do skupiny C přidají Top Esports, jasný favorit na první místo. Jenže třetí koš přiřadil k RGE a TOP vietnamské GAM Esports. O čtvrtém týmu lze znovu jen spekulovat. Pokud bude vše probíhat podle papírových předpokladů, zastanou tuto roli DRX. Druhé místo ve skupině je tak pro Rogue reálným cílem.

U 100 Thieves se očekává především boj o třetí flek. Na 99% totiž nastoupí ve skupině D proti trojici Gen.G, CFO a Royal Never Give Up. Vítězové korejského LCK jsou jedním z favoritů na celkový triumf, základní částí by tak měli bez problémů projít. RNG budou podobně těžkým oříškem, otazník visí nad CTBC Flying Oyster z Tchaj-wanu.

Základní skupiny Worlds 2022 začínají 7. října.

Los základních skupin
Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
 Spojené státy americké C9 Čína JDG Evropa Rogue Jižní KoreaGen.G
 Jižní Korea T1 Evropa G2 Čína Top Esports Taiwan CFO
 Čína EDward Gaming Jižní Korea DWG KIA Vietnam GAM Esports Spojené státy americké 100 Thieves
TBDTBDTBDTBD

V hlavním turnaji zůstávají čtyři volná místa. O tom, kdo je obsadí, rozhodne Play-In. Kvalifikačního turnaje se zúčastní dvanáct týmů z celého světa včetně dvou evropských - Fnatic a MAD Lions.

FNC v čele s českým midlanerem Markem „Humanoid“ Brázdou budou jedním z hlavních favoritů na postup. V papírově jednodušší skupině se potkají s Beyond Gaming, DetonatioN FM, Evil Geniuses, LOUD a Chiefs.

MAD Lions už budou mít o poznání těžší úkol. Pokud chtějí projít dál, musí poslat domů jednoho z dvojice DRX/RNG. Zapomínat nesmíme ani na Saigon Buffalo, účastníka letošního MSI.

Play-In Stage začíná 29. září. Všechny postupující poznáme 4. října.

Los Play-In Stage
Skupina ASkupina B
 Evropa Fnatic Jižní Korea DRX
 Taiwan Beyond Gaming Čína RNG
 Japonsko DetonatioN FM Vietnam Saigon Buffalo
 Spojené státy americké Evil Geniuses Evropa MAD Lions
 Brazílie LOUD Turecko Istanbul Wildcats
 Austrálie Chiefs Esports Club Argentina Isurus
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).