Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy Tipsport CS:GO Praha: Experti věří SINNERS a ENTERPRISE. Padne favorit?

13. 9. 2022 | 21:11 Counter-Strike 2 Preview
18. září poznáme šampiona Tipsport CS:GO Praha. O půlmilionovou odměnu pro vítěze turnaje se porvou SINNERS, Bad News Eagles, ENTERPRISE a Dynamo Eclot. O finalistech se rozhodne během sobotních semifinálových bojů, ve kterých naši experti favorizují dvě česko-slovenské organizace. „Čekají nás krásné duely toho nejlepšího, co naše scéna může nabídnout,“ láká Michal „Mishek“ Kabele na víkendové soutěžení.
Max "SHOCK" Kvapil
Max "SHOCK" Kvapil
Zdroj: PLAYzone

Přistřihnou SINNERS křídla BNE?

Většina fanoušků tipovala před začátkem Tipsport CS:GO Praha tento souboj na finále. Bad News Eagles ale nejsou v nejlepší pohodě, ve skupině skončili na druhém místě za ENTERPRISE. SINNERS tak na kata česko-slovenských týmů narazí hned v semifinále.

„Věřím, že SINNERS už konečně prolomí svojí smůlu a pošlou „Orly“ zpět domů s prázdnou!“ nechal se slyšet komentátor Tipsport CS:GO Praha David „Sphexxai“ Jelínek.

Stejného favorita má také Michal „Mishek“ Kabele. „V zápase SINNERS vs. BNE by se mohlo rozhodovat už v publiku. Fanoušci SINNERS vždy dokáží vytvořit atmosféru, se kterou hráči vědí jak pracovat a právě tahle turbo podpora by je měla hnát do finále,“ upozorňuje Mishek na domácí prostředí pro česko-slovenskou jedničku.

Experti věří SINNERS, zatímco sázkaři víc věří Bad News Eagles. Kdo bude mít pravdu?

Obhajoba DNE? Spíš ne...

Semifinále proti sobě postaví také dvě mašiny tuzemské scény posledních měsíců. ENTERPRISE i Dynamo Eclot chtějí na česko-slovenský trůn, situace na žebříčku HLTV jen potvrzuje obrovskou vyrovnanost domácí špičky (53. - 59. místo).

Roli favorita si díky dosavadnímu průběhu soutěže vysloužili ENTERPRISE. Ve finále skupiny přehráli Bad News Eagles a spolu se SINNERS jsou na Tipsport CS:GO Praha jediným neporaženým týmem. A podle Misheka bude jejich forma pokračovat. „I přesto, že Dynamo porazilo 7. nejlepší tým světa, na EP prostě ne a ne najít recept. Naopak se Systemem jako by do EP přišlo přesně to, co hledali. Líbí se mi, jak se prezentují a pokud se H4rn zase utrhne a bude dropovat 40 bomby... uvidíme ve finále EP,“ má jasno Michal Kabele.

Fazónu EP vnímá také David Jelínek. „Možná bych jako drobného favorita viděl tým ENTERPRISE. V poslední době hraje opravdu dobře, zatímco DNE možná trošku ubrali nohu z plynu a mají za sebou pár neúspěchů, které z hlavy rozhodně jen tak nedostanou.“

Jak dopadne play-off Tipsport CS:GO Praha? Sleduj o víkendu 17. - 18. září na Twitchi PLAYzone a užívej si parádní Counter-Strike.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).