Přejít k hlavnímu obsahu

České a slovenské hráčky, do boje! Kvalifikace na ženské mistrovství světa začíná

12. 9. 2022 | 16:13 Counter-Strike 2 Preview
Odcestovat na Bali, to zní jako krásná dovolená. Pro hráčky Counter-Strike: Global Offensive ale letošní rok ukrývá mnohem lákavější příležitost. Právě v Indonésii se totiž koná další ročník mistrovství světa v esportech, kde se poprvé ukáže i ženský CS:GO turnaj. Evropa vyšle na Bali jenom jeden nejlepší tým, o zázrak se budou pokoušet i české a slovenské národní sestavy.
Katarína „Kat“ Vašková a Ljudmila „Miley“ Mikitová
Katarína „Kat“ Vašková a Ljudmila „Miley“ Mikitová
Zdroj: Nigma Galaxy / PLAYzone

Českou reprezentaci pro evropskou kvalifikaci jsme si představili v předchozím článku. V jejím čele se nachází Ljudmila „Miley“ Mikitová, jejíž kvality úspěšné analytičky doplní mladá krev i zkušené střelkyně. V základní pětici dále najdeme Justinu „Tina“ Duckou, Michaelu „Mishulkaa“ Čáslavskou, Barboru „Luny“ Staňovou a Radmilu „raduu“ Dolečkovou. Náhradnicí byla zvolena Tereza „Terez“ Sklenárová.

Odhalit je ale potřeba i složení slovenské skvadry. Její nespornou hlavní hvězdou bude Katarína „Kat“ Vašková z nejlepšího ženského týmu světa, Nigma Galaxy. Národní dres oblékne talentovaná Lea „Xia“ Vagová spolu s trojicí známých hráček z let minulých, Slávkou „Mafi“ Tomšovou, Dominikou „nikky“ Strečanskou a Michaela „Mikajla“ Domeovou. Na lavičce bude připravena Patrícia „Salty Patty“ Betíková.

První fáze neoficiálního mistrovství Evropy proběhne od 12. do 14. září. Třináct potvrzených týmů bylo nalosováno do Double Elimination pavouka – WB zápasy se hrají jako BO1, boj o přežití nabídne BO3 série.

Prvním soupeřem českého výběru bude Norsko, v jehož řadách najdeme hráčky ženských sekcí Astralis a NIP. Pokud Miley a spol. zvítězí, čeká na ně Srbsko. Slovensko v prvním kole pavouka vyzve Portugalsko, za nějž hrají tři reprezentantky BIG. Také Slovenky znají případného druhého soupeře, tedy Nizozemsko.

Mezi favority patří Polsko, jež bude zastoupeno kompletní sestavou NAVI Javelins, a Team IESF (neboli Rusko), které se opírá o trio z Nigma Galaxy. Poslední členka nejlepšího týmu světa reprezentuje Rumunsko.

Oficiální přenos přinese organizátor až ve „Final Four“, na vysílání celé první fáze se tak musíme spolehnout u národních asociací. V případě streamů českých a slovenských zápasů budeme článek aktualizovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.