Přejít k hlavnímu obsahu

Nablýskaná novinka. Letošní mistři světa si odnesou luxusní trofej od Tiffanyho

14. 9. 2022 | 09:00 League of Legends Zajímavost
Tiffany & Co. je americká společnost, která je známá především svými luxusními šperky, hodinkami či módními doplňky. Nyní se rozhodla hlouběji proniknout i do světa esportu, v rámci spolupráce s Riot Games navrhla a vytvořila novou verzi trofeje známé jako Summoner's Cup, kterou si odnese vítěz světového šampionátu.
Vítěz světového šampionátu si odnese trofej od Tiffany & Co.
Vítěz světového šampionátu si odnese trofej od Tiffany & Co.
Zdroj: Riot Games

Pro Riot Games nejde o první významnou spolupráci se společnostmi vyrábějící luxusní zboží. V minulosti Riot spolupracoval například se značkou Louis Vuitton. Tiffany dostal za úkol přetvořit legendární Summoner's Cup, tedy každoročně udělovanou cenu vítězi světového šampionátu. Nutno říct, že Tiffany se úkolu zhostil se ctí a předvedl působivou trofej, na kterou se můžete podívat ve videu níže.

League of Legends není pro americkou společnost novinkou, v minulosti navrhla i Silver Dragon pro LPL. Sportovní trofeje vyrábí už více než 160 let, ta nejslavnější vznikla pro světově proslulý Super Bowl.

Podle slov Riotu zabrala výroba nové trofeje více než čtyři měsíce, váží skoro 20 kilogramů a měří něco málo okolo 60 centimetrů. Pro srovnání, původní Summoner's Cup vážil přes 31 kg, a byl tak jedním z nejtěžších ve sportovní historii. Summoner's Cup se nezměnil od Worlds 2012, jedná se tedy o první modernizaci po deseti letech. Kdo si vytouženou cenu odnese uvidíme již 5. listopadu na finálním zápase Worlds.