Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi jako čeští MOUZ? Domácí organizace si chce vychovat budoucí hvězdy

13. 9. 2022 | 13:30 Counter-Strike 2 Přestup
Vlastní akademie jsou v posledních měsících v kurzu. Pytel se s nimi roztrhl za hranicemi a trend následuje také v Česku. Po letním oznámení SINNERS se k projektu akademie nyní po dvou letech vrací také Sampi.Tipsport. Hlavní motivace je vychovat si hráče pro hlavní sestavu.
Sampi NEXT
Sampi NEXT
Zdroj: Sampi.Tipsport

Organizace Sampi.Tipsport patřila k prvním týmům, kdo vlastní CS:GO akademii na domácí scéně měl. Projekt však po několika měsících skončil a byl pozastaven, nyní je ale zpátky pod názvem Sampi NEXT, možná inspirovaným MOUZ. „Nová sekce ještě více prohlubuje naši dlouhodobou práci s mladými talenty. Primárním cílem je připravit hráče na angažmá v hlavní CS:GO sekci Sampi.Tipsport,“ zní na sociálních sítích.

Součástí zbrusu nové sestavy jsou hráči, kteří se už v minulosti mihnuli v nižších patrech domácí scény, ale možná neměly dostatek prostoru ke správnému rozvoji. In-game leaderem týmu by měl být Roman „EMCOR“ Jurčák, jehož si můžete pamatovat z působení v Gifted.uRage, ale má za sebou také krátkodobé koučování ENTERPRISE. Do Sampi NEXT míří spolu s Richardem „ramon“ Svitankem z ANDROMEDY.

Třetím článkem soupisky je navrátilec Dominik „zyper“ Marček. Ten byl součástí původní akademie Sampi, po angažmá v Entropiq Future se ale vrací domů, aby pokračoval na své cestě. Dominik „gr0haxin“ Karpíšek je naopak jedním z letos objevených talentů, všimnout jste si jej mohli například na Tipsport CS:GO Online. Základní pětici uzavírá Lukáš „Habyzz“ Doležal, který si pro změnu zahrál za BRUTE EVO. Ze stejné adresy míří do Sampi také trenér Šimon „flegma“ Kostolányi, organizace tak sází i na dílčí souhry z dřívějška.

Je zajímavé, že zyper a Habyzz si už v červenci zahráli ESEA Summer Cash Cup po boku Matúše „MATYS“ Šimka a Lukáše „sAvana1“ Lintnera, milionových kluků z hlavní sekce. V té době sice bylo k oficiálnímu představení projektu daleko, ale už jen to by mohlo naznačovat budoucí provázání obou sestav.

Sestava Sampi NEXT:

 Slovensko Roman „EMCOR“ Jurčák
 Slovensko Richard „ramon“ Svitanek
 Slovensko Dominik „zyper“ Marček
 Česká republika Dominik „gr0haxin“ Karpíšek
 Česká republika Lukáš „Habyzz“ Doležal

 Slovensko Šimon „flegma“ Kostolányi – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.