Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyři týmy v TOP 60? Tipsport CS:GO Praha boří rekordy

14. 9. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 MČR
Pondělní aktualizace týmového žebříčku od HLTV.org přinesla spoustu sestupů i pádů. Nejlepší tři domácí celky aktuálně dělí jen několik bodů a šest pozic, a to díky parádním výsledkům Dynama Eclot a ENTERPRISE, ale bohužel i kvůli sesunu SINNERS. V kombinaci s účastí Bad News Eagles se dá play-off Tipsport CS:GO Praha označit za nejkvalitnější český turnaj historie!
Pohár pro vítěze Tipsport CS:GO
Pohár pro vítěze Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone

Pro SINNERS šlo o nejhorší aktualizaci pořadí za dlouhou dobu. Poprvé od posunu do TOP 50 v lednu roku 2021 totiž vypadli z nejlepší světové padesátky, konkrétně spadli o jedenáct pozic na 53. místo. Postupem času se jim totiž odečítají body z dřívějška, což nestíhají kompenzovat, protože v současnosti hrají méně evropských turnajů než dříve. V minulosti přitom platili za jeden z nejaktivnějších týmů na celém světě.

Další dva domácí týmy klepaly na brány TOP 50 a čekalo se, jestli nebude tento týden historický z hlediska počtu zástupců v elitní padesátce. Místo toho v ní nemáme ani jeden. Dynamo Eclot to však trápit nemusí. Pardubický celek se posunul na své životní maximum, 54. místo je už jenom krůček od SINNERS. Nedalo by se sice říci, že by se tím mohli stát domácí jedničkou, ale jde o hezké ocenění výsledků poslední doby.

V šesté nejlepší desítce najdeme také ENTERPRISE. Jejich 59. místo má k maximu daleko, to se nacházelo dokonce o 20 pozic výše, a také si již zažili, jaké je to být jedinou příčku za hříšníky. Oproti minulému týdnu si pohoršili o osm míst, i přesto je jejich dlouhodobé udržení v těchto patrech ukazatelem celkové kvality.

Trio českých organizací čeká 17. a 18. září vyvrcholení Tipsport CS:GO Praha. Před obecenstvem Vodafone PLAYzone Areny se vedle nich představí Bad News Eagles z Kosova, což je aktuálně 31. nejlepší tým světa. Semifinále tedy nabídne vystoupení čtyř zástupců TOP 60, což na domácím turnaji ještě nikdy nebylo. Po parádních skupinových zápasech nabídne víkendové LAN finále vřavu, kterou si nikdo nechce nechat ujít!

A kdoví, třeba právě pražský MČR turnaj přispěje k tomu, že SINNERS budou poprvé v historii sesazeni...

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.