Přejít k hlavnímu obsahu

Hraní jim nestačí! Organizace Edward Gaming plánuje svůj vlastní stadion

15. 9. 2022 | 07:30 Lifestyle
Obhájce titulu mistra světa ve hře League of Legends, Edward Gaming, odhalil své plány na zcela nové esportové centrum. To bude postaveno v Šanghaji. Jeho stavba započne v roce 2023.
EDG esport centrum
EDG esport centrum
Zdroj: Google.com

Podobně jako je to běžné u tradičních sportů, si i esportový tým EDG začíná budovat vlastní soukromé centrum. S jeho spuštěním bude zároveň organizace EDG jednou z mála, která bude mít „vlastní domov“. Na podobné bázi momentálně slouží centrum týmu RNG, které sídlí v Pekingu.

Plánované EDG centrum umožní fanouškům ponořit se do světa esportu. Organizace se zároveň tímto krokem snaží vytvořit herní kulturu s názvem „Super-E“.

Místo výstavby bude v okolí Minhangu v Šanghaji a stavba bude zcela provedena mateřskou společností EDG. 

Celková plocha centra bude mít dle všeho více než 50 000 metrů čtverečních a bude obsahovat celkem dva stadiony. První ponese název „Super E-Sport“ a druhý „Super-Show“.

První budova bude mít rozlohu cca 10 000 metrů čtverečních s celkovou kapacitou 3 000 fanoušků a bude hlavním dějištěm mezinárodních soutěží. Zároveň bude sloužit pro malé módní přehlídky, koncerty a další sportovní turnaje.

Na druhou stranu, menší stadion bude sloužit jako domácí hřiště týmu Edward Gaming a pojme až 1 000 lidí. Bude tedy primárně využíváno pro týmové hry.

Organizace dále plánuje v centru postavit multifunkční veřejné prostory, včetně nákupního centra, kanceláří, restaurací, hotelů, kin, jídelen, parku pro extrémní sporty a dokonce i ekologické zahrady.

Momentálně EDG zveřejnilo, jak bude plánovaný koncept centra vypadat. Pokud bude celý projekt uskutečněn, bude se jednat o jeden z největších samostatných investičních projektů v globálním odvětví esportu. Počáteční investice činila 720 milionů dolarů, přičemž se očekává celková výše investice v hodnotě až 1,4 miliardy dolarů. Stavba započne v roce 2023 a její předpokládané dokončení je pak o dva roky později.