Přejít k hlavnímu obsahu

Hackerská kontroverze. Američan se dostal na černou listinu EA turnajů

16. 9. 2022 | 16:11 Kauza
Profesionální hráč hry Apex Legends Jacob „HisWattson“ McMillin prohlásil, že ho společnost EA začala zapisovat na „černou listinu“ jejich turnajů a určitých soutěží poté, co žádal pomoc od hackera.
HisWattson a kauza ohledně zpráv s hackerem
HisWattson a kauza ohledně zpráv s hackerem
Zdroj: YouTube

Jacob „HisWattson“ Millin čelil kritice poté, co se na internet dostaly fotky konverzace s hackerem, kde ho požádal o pomoc s útoky na jeho hry. Celý tento proces se setkal s obrovským odporem fanoušků profesionála HisWattsona, přičemž mu byla oficiálně zakázána účast na akcích schválených samotnou společností EA.

HisWattson spekulace potvrdil v nedávnem příspěvku na Twitteru, kde píše, že umístění na „černou listinu“ již započalo, jelikož mu byl zakázán přístup k turnaji na TwitchConu.

Ve tweetu dále píše, že absolutně nechápe, proč je potrestán a tvrdí, že útoky, proti kterým chce pomoci od zmíněného hackera, mu brání dělat jeho práci.

Na příspěvek mu odepsal profesionální hráč Philip „ImperialHal“ Dosen, který hraje aktivně za tým TSM s dotazem, zda má zákaz na všechny soutěže. HisWattson mu odpověděl, že místo v turnaji ALGS stále má a vyloučen byl pouze z turnajů na TwitchConu.

Prozatím se bude muset vyčkat na další kroky, které proti němu společnost EA podnikne. EA doposud na drama nijak nereagovala. Oficiální postoj této společnosti k situaci je tak stále nejasný.