Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba zastínila Dynamo Eclot a EIQ Prague a postupuje do hlavní části CCT

16. 9. 2022 | 13:56 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý turnaj CCT Central Europe má za sebou uzavřenou kvalifkací. Do ní obdržely pozvánku tři české týmy, do swissu to bohužel dotáhl jenom jeden. V hlavní části však i přesto bude mít česko-slovenská scéna tři zástupce, přímý slot si vysloužili SINNERS a ENTERPRISE. Oba tyto celky přitom své úvodní zápasy budou muset odehrát během víkendu Tipsport CS:GO Praha.
CCT Central Europe Series 2
CCT Central Europe Series 2
Zdroj: Champion of Champions Tour

Uzavřená kvalifikace začala skupinovou fází. Entropiq Prague dokázali porazit Anonymo Esports a po následném freewinu (kvůli termínové kolizi) od HONORIS ovládli svoji skupinu. Stále je však čekal Play-In.

Místenku v něm vybojovaly také Dynamo Eclot a eSuba. Oba celky se přitom potkaly v jedné skupině. DNE si s modrou krví poradili v poklidu 2:0, do hlavní části turnaje to ale stejně nedotáhli. V Play-Inu, kde se vítězové utkali s druhými týmy všech skupin, nestačili na HONORIS a budou muset čekat na další turnaj.

Esuba oproti tomu dokázala zapomenout na zaváhání proti DNE a proti Entropiq Prague v boji o postup předvedla úplně jinou hru. Po dvou výhrách 16:10 byl postup na světě – všechny tři české týmy prohrály jenom jednou, ale právě modrá krev dokázala jako jediná zabrat v tom nejdůležitějším zápase kvalifikace.

Hlavní část startuje o víkendu, kromě eSuby uvidíme v akci také SINNERS a ENTERPRISE, kteří obdrželi přímé pozvánky. Právě tyto dva celky ale čeká obtížné první kolo, jež se odehrává během Tipsport CS:GO Praha. Doufejme, že se podaří kolize vyřešit a nebudou muset přijít freewiny. Hříšníci se v sobotu od 13:00 postaví EYEBALLEERS, EP by v neděli měli vyzvat Illuminar Gaming. Na eSubu bude čekat známý tým K23.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.