Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární profesionální hráč Mitr0 opouští Team Liquid i Fortnite

17. 9. 2022 | 18:30 Fortnite Zajímavost
Dmitri „Mitr0“ Van de Vrie oznámil odchod z Fortnite. Během svého vrcholu byl jedním z nejlepších hráčů Fortnite na světě. Jeho kariéra v této videohře je ale definitivně u konce.
Dmitri "Mitr0" Van de Vrie
Dmitri "Mitr0" Van de Vrie
Zdroj: Team Liquid

Profesionální hráč se 16. září přihlásil na svůj Twitter účet, aby oznámil, že opouští soutěžní režim Fortnite a svůj tým Team Liquid. K tomu se připojil v lednu 2022. S největší pravděpodobností ale jeho herním dnům není konec. I když jeho kariéra ve Fortnite skončila, Mitr0 je mimořádně talentovaný a neměl by mít problém s přechodem na jinou videohru. 

V pátek zveřejnil Team Liquid tweet oznamující odchod Mitra0. Organizace také dodala: „Tot ziens en veel succes!“, což v holandštině, rodném jazyce hráče, znamená „Sbohem a hodně štěstí“. O několik minut později bývalý legendární hráč zveřejnil na svém profilu na Twitteru oznámení, ve kterém uvedl, že opouští Fortnite.
 

S více než milionem sledujících na svém twitterovém účtu získal profesionální hráč tisíce lajků, sdílení a odpovědí krátce po zveřejnění příspěvku. Své rozhodnutí bohužel neobjasnil, ale brzy pravděpodobně můžeme očekávat vysvětlení.

Mitr0 hrál Fortnite více než čtyři roky, svou soutěžní kariéru začal v roce 2018. Je pravděpodobné, že ho hraní po tak dlouhou dobu prostě omrzelo. Dimitri by mohl přejít na mnoho jiných konkurenčních her, včetně Valorantu nebo Counter-Strike. Je velmi talentovaný a je mu teprve 20 let.

Mitr0 vydělal během v rámci soutěží téměř 20 milionů korun. V celkových výdělcích za svou kariéru ve Fortnite v Nizozemsku je na druhém místě, hned za Davem „Rojo“ Jongem. I když si Dimitri na hře vydělal spoustu peněz, pravdou je, že se mu v poslední době příliš nedaří. To byl možná jeden z důvodů, proč se rozhodl skončit. Za poslední dva roky Mitr0 vydělal pouze 183 tisíc korun, což je hodně daleko od 1,8 milionu korun, které vydělal v roce 2020 a více než 12 milionů Kč v roce 2019.

World cup 2019
World cup 2019
Foto: Epic Games

Největší úspěchem Mitra ve Fortnite je bezpochyby World Cup. V něm se spojil s Kylem „Mongraalem“ Jacksonem a oba skončili v soutěži šestí, přičemž každý si odnesl v přepočtu 5,5 milionu korun. Jeho poslední soutěží byl Gamers8 2022, offline turnaj konaný v Saúdské Arábii. Skončil v žebříčku na 33.- 64. místě a vyhrál tak pouze necelých 70 tisíc korun.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.