Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot si pochutnalo na ENTERPRISE a míří do finále Tipsport CS:GO Praha!

17. 9. 2022 | 19:08 Counter-Strike 2 Reportáž
První semifinálový duel je za námi, naplněná Vodafone PLAYzone Arena byla svědky dvou map. Dynamo Eclot vlétlo na ENTERPRISE ve velkém stylu, zatímco soupeř si nevybral svůj den. DNE po výhře 2:0 míří do finále, zatímco EP čeká v neděli jenom souboj o bronz.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone

Favorizovaní ENTERPRISE si zvolili Inferno, tudíž Dynamo Eclot mohlo začít za CT stranu. Sérii odstartoval Martin „Dytor“ Handl se čtyřmi killy, ve třetím kole se ale se stejným kouskem vytáhl Raul „Blytz“ Gligor. Tempo ale EP dlouho neudrželi, DNE se nenechali otevírat a jejich obrana byla až profesorská. Když se konečně EP podařily dvojité entry fragy, tak dokázali skóre stáhnout. Vedení 9:6 ale bylo pro DNE nadějné.

Svoji chuť vítězit potvrdili vyhranými duely ve druhých pistolkách. Druhé kolo Dytor zachránil, následně však přišla pohroma proti upgradnutým pistolím. To ale bylo od ENTERPRISE všechno. Dynamo Eclot se nesesypalo, nedovolilo žádnou přetahovanou a šlo do vedení 14:7. Mapu dokázali zakončit zvládnutými situacemi v nepříznivém počtu hráčů a ukradli soupeři mapu, na které porazili Bad News Eagles!

Nejvíce překvapivá byla absence zářivých individuálních momentů ze strany ENTERPRISE. Že nastřílí Deyvid „h4rn“ Benchev alespoň 20 killů, byla dokonce druhá nejčastější sázka mimo vítěze zápasu.

Série zamířila na mapu Dust II, volbu Dynama Eclot. Pardubický celek začal úspěšně na B site a postupně se dostalo do vedení 4:0. Jedno kolo nastartovalo ENTERPRISE a fanoušci byli svědky hodně vyrovnané hry. Ještě jednu sérii získaných bodů si připsali i DNE a 10 bodů za útok byl parádní základ před změnou stran.

Erik „The eLiVe“ Sith ale zaútočil ve druhých pistolkách na ace, totéž zopakoval Robert „manguss“ Kasper, jehož čtyři killy ale na výhru kola nestačily. I přesto se EP rozjeli a stáhli skóre dokonce na rozdíl jediného bodu. Lukáš „capseN“ Koláčný poté vyhrál pro DNE kolo se slabým nákupem a ti měli nakročeno k výhře. ENTERPRISE se ještě jednou nadechli, Vít „nbqq“ Pohlot však tuto snahu utnul a poslal svůj tým do finále!

Výjimečným výkonem se prezentoval Blytz, naopak h4rn si vybral slabší den. Ani sniper soupeře ale neměl na hru tak velký vliv, jako to bývá na Dust II zvykem. Dynamo Eclot se kromě individualit mohli opřít hlavně o týmový výkon, podpořený dobrou přípravou na EP. Nyní už jen budou čekat, koho vyzvou v neděli o titul.

„Nemůžu mluvit za ostatní, ale mně osobně se lépe hraje v LAN prostředí,“ řekl v rozhovoru The eLiVe. „Cítím se soustředěnější a snažím se více jak doma, i když to nedává úplně smysl,“ vysvětlil. Koho by rád vyzval v zápase o 3. místo? „Určitě bych chtěl potkat SINNERS, protože mám touhu je porazit, takže si to potřebuju splnit.“

„Jsme šťastní, že jsme je porazili a že jsme ukázali, kdo je lepší tým a jde do finále,“ řekl po zápase capseN. „Nemáme moc čas trénovat, takže jsme udělali klasickou přípravu a pomohlo nám LAN prostředí,“ vyjádřil se k podpoře na místě. A co říká na svůj výkon? „Já jsem docela spokojený, ale na Dustu jsem nebyl kladný. Holt nebyly ekáče.“ Závěrem se nebál odpovědět na to, koho by rád potkal ve finále: „Chtěl bych SINNERS, protože je chci porazit a bylo by to dobré derby pro diváky. Vyhraje ten lepší a tomu se budeme muset postavit.“

ENTERPRISE vs. Dynamo Eclot
ENTERPRISE vs. Dynamo Eclot
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.