Přejít k hlavnímu obsahu

Čeká nás finálový den Tipsport CS:GO Praha. Kdo pozvedne trofej nad hlavu?

18. 9. 2022 | 14:05 Counter-Strike 2 MČR
Sobotní den Tipsport CS:GO Praha nabídl parádní podívanou. DNE zaskočili ENTERPRISE a po nervy drásajícím duelu je ve finále doplní Bad News Eagles. Nedělní vyvrcholení přinese jak souboj o titul, tak i zápas o třetí místo, který odstartuje program v 15:00.
Dynamo Eclot nebude ve finále chybět
Dynamo Eclot nebude ve finále chybět
Zdroj: PLAYzone

Tipsport CS:GO Praha servíruje to, co slíbila. Nádherné CS:GO plné úžasných i zdrcujících momentů, záleže na tom, na jaké straně barikády se kdo nacházel. Vodafone PLAYzone Arena turnaj doprovází výbornou atmosférou a jinak tomu nebude ani v neděli, kdy se budou rozdělovat cenné kovy a milionový prize pool.

Play-off odstartovalo vydařeným výkonem Dynama Eclot. Pardubický celek skolil ENTERPRISE na mapě, na níž ve skupinové fázi porazili Bad News Eagles, tedy na Infernu, což stvrdili na svojí volbě Dust II. Duel SINNERS proti BNE přinesl skutečně špičkový Counter-Strike, na jehož konci se ale mohl radovat jenom jeden. Hříšníkům koncovka nevyšla a opět budou ve finále chybět, stejně jako na Tipsport CS:GO Online.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 500 000 Kč
  • 2. místo: 225 000 Kč
  • 3. místo: 115 000 Kč
  • 4. místo: 60 000 Kč

Po náročném programu je potřeba dočerpat síly, protože v neděli všechny čeká vrchol celého snažení a nejdůležitější zápas až do finále Tipsport MČR CS:GO. SINNERS se na místě těšili z výtečné podpory, a i když je čeká jen o boj o bronz, tak každý jejich zápas proti ENTERPRISE je skutečným šlágrem, který si užijí všichni v aréně i doma na Twitchi. Přece jenom jde o reprízu například loňského finále MČR v Brně. Hříšníci na domácí konkurenty dlouhodobě umí, ale The eLiVe se vyjádřil, že hodně touží SINNERS konečně porazit.

Složení finálového duelu, který celý víkend uzavře, může být pro leckoho překvapivé. Dynamo Eclot bylo dle bookmakerů největším outsiderům play-off, týmová a místy až profesorská hra však v sobotu zaúřadovala a ve finále je naprosto zaslouženě. Proti BNE to ale bude chtít ještě minimálně o stupeň lepší výkon. Kosovská letka se nepřijela do Prahy bavit a má všechny předpoklady na to, aby vykradla Prahu a nedovolila domácím týmům pozvednout trofej. Místní fanoušci jim to ale nedají zadarmo, aréna bude v neděli skutečně bouřit!

Harmonogram finálového dne:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.