Přejít k hlavnímu obsahu

Konec nadějí na Major? Hvězda Astralis musí na operaci

20. 9. 2022 | 11:45 Counter-Strike 2 Zajímavost
Astralis se během právě probíhající ESL Pro League 16 nekvalifikovali do play-off, zklamání bylo veliké. Hlavní je však pro dánskou skvadru úspěch na nadcházejícím RMR na IEM Rio. A ten bude bez Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho obrovsky složitý. 25letý střelec bude léčit zranění kotníku, na jeho místo nastoupí z akademie Mikkel „MistR“ Thomsen.
Astralis řeší problémy
Astralis řeší problémy
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (s povolením)

Dopoledne 20. září nebude pro fanoušky Astralis spojeno se šťastnými vzpomínkami. Organizace na svých sociálních sítích informovala o „komplikované zlomenině kotníku“, se kterou se bude muset léčit jeden z hlavních tahounů Astralis Kristian „k0nfig“ Wienecke. Přesnější informace o závažnosti zranění tým nesdílel. Důsledky ale značí, že by mohlo dojít i k operaci a dlouhodobému léčení.

UPDATE: Sám hráč na svém Twitteru potvrdil, že podstoupí zákrok.

Astralis se budou muset během kvalifikace na IEM Rio obejít bez svého druhého nejlepšího hráče posledních měsíců. Kromě Benjamina „blameF“ Bremera teď nemají Dánové ve svých řadách borce, jenž by dokázal během turnaje několikrát dosáhnout na jedné mapě na 30 killů a dotáhnout tak svůj mančaft k vítězství.

Obrovský tlak bude na RMR turnaji ležet na nahrádníkovi přicházejícím z akademie Astralis. Mikkel „MistR“ Thomsen nemá zkušenosti s nejvyšším levelem Counter-Striku a premiéra to bude výživná. I ostřílení matadoři pocítí tíhu okamžiku, když je ve hře největší turnaj roku. Jaké to teprve bude pro 18letého mladíka?

Situace má ale pro MistRa i několik pozitiv. Pokud zazáří, může se stát hrdinou. Získá již zmiňované potřebné zkušenosti, díky kterým může mít jednoduššíš přechod do Tier 1 Counter-Striku. Ukáže se i široké CS:GO veřejnosti, jež bude obrovsky zvědavá. A kdo nemá rád pořádnou underdog story?

Výhodou pro Thomsena bude shledání s Martinem „trace“ Heldtem, koučem, jenž byl na začátku roku jeho mentorem v Astralis Talent. Hned v prvním špílu RMR se může MistR ukázat - proti NIP bude mít ideální možnost.

Evropské RMR před IEM Rio začíná 4. října. Soutěže se zúčastní 16 celků, přesně polovina bude slavit postup na Major.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).