Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský svátek esportu oznamuje termín konání, vstupenky jdou do prodeje ve čtvrtek

20. 9. 2022 | 15:10 Counter-Strike 2 Turnaj
Jeden z nejočekávanějších turnajů rok oznamuje termín dalšího ročníku. IEM Katowice započnou netradičně už 31. ledna, nového šampiona poznáme o dva týdny později. Vstupenky půjdou do prodeje ještě tento týden a dá se očekávat, že budou hodně rychle fuč. Vstup do Spodek Areny bude zdarma, ale bez garance místa k sezení, takže si pohlídejte spuštění prodeje.
IEM Katowice 2022
IEM Katowice 2022
Zdroj: ESL Gaming (Michal Konkol)

IEM Katowice 2023 nabídnou první velký vrchol dalšího kalendářního roku. 24 týmů se popere o 1 milion dolarů a bod do slavného Intel Grand Slamu. Jediným, kdo má zajištěnou účast, je kolínský šampion FaZe Clan. Další účastníky postupně poznáme skrze ESL World Ranking a oficiální partnerské turnaje.

Další ročník se bude skládat ze tří různých fází. Studiové předkolo proběhne 31. ledna a 1. února, další čtyři dny nabídnou skupinovou fázi. Do play-off postoupí šest nejlepších týmů, které se o víkendu 10. až 12. února utkají o jednu z nejprestižnějších trofejí na světovém okruhu. Spodek Arena bude opět bouřit.

Mimo termínu konání dnes organizátor zveřejnil také informace ke vstupenkám. Tři kategorie začínají na pěti stovkách korun a končí na čtyřech tisících. Kdo si chce užít co nejlepší zážitek se sezením přímo před stage a nealkoholickými nápoji zdarma, tak je pro něj připraven Premium. Tribuny budou rozděleny do dvou cenových kategorií. Prodej vypukne ve čtvrtek 22. září v 15:00 našeho času na stránkách Ticketmaster.

Po třech letech se vrací také oblíbené IEM Expo, které dokreslí atmosféru celé akce i mimo samotné zápasy. Vstup do expoziční části eventu bude navíc zcela zdarma, a to včetně malé části tribuny. Pokud si ale chcete nejbližší světovou světovou akci užít, určitě si nenechte utéct prodej vstupenek, protože o akci bude obří zájem!

IEM Katowice 2023
IEM Katowice 2023
Foto: ESL Counter-Strike
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.