Přejít k hlavnímu obsahu

xQc otevřeně promluvil o hazardních hrách na Twitchi. Nechat, nebo zakázat?

20. 9. 2022 | 18:12 Kauza
Hvězda platformy Twitch Felix „xQc“ Lengyel se tvrdě opřela do streamerů hazardních her. Kvůli nim by měla platforma zakázat hry, nejsou prý zcela upřímní, prohlásil na svém dnešním streamu.
xQc otevřeně o hazardních hrách na Twitchi
xQc otevřeně o hazardních hrách na Twitchi
Zdroj: Twitch.tv

Ačkoliv jsou hazardní hry součástí Twitche již dlouhá léta, v rámci komunity to bylo vždy velmi diskutované a kontroverzní téma. Nedávno se proti hazardu vyjádřila jedna z nejznámějších streamerek vůbec, Pokimane.

Jako další se v situaci ohledně hazardu nechal slyšet bývalý profesionál hry Overwatch, xQc. Během svého dnešního streamu uvedl, že by platforma měla hazardní hry zakázat, protože streameři, kteří je propagují, nejsou zcela upřímní a transparentní vůči publiku.

Důvod, proč si myslím, že by Twitch měl zakázat hazard, není ten, že je dost špatný na to, aby byl zakázán. Faktem je, že spousta lidí (zejména tedy streamerů), kteří dávají své hazardní nahrávky nebo streamy veřejně, mají dohodnutý jakýsi systém, který jim nařizuje co nezmiňovat. Je to velice nezodpovědný způsob,“ vysvětluje xQc v klipu výše.

Největší problém je, že lidem se nedá věřit to, že ukážou skutečnou realitu hazardu. To je zde ten hlavní problém,“ dodal ke konci svého proslovu o hazardních hrách. Ačkoliv se xQc dříve účastnil spousty hazardních streamů, byl vždy kompletně otevřený a svému publiku sděloval všechny informace. 

Sám Twitch se k hazardním hrál vyjádřil tak, že obsah hazardních her na webu kontrolují, ale přepracování nebo potenciální úplný zákaz prozatím nemají v plánu.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: xQc