Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivá změna. GuardiaN na lavičce Sampi.Tipsport, nastoupí 18letý talent

21. 9. 2022 | 18:05 Counter-Strike 2 Přestup
S nečekanou zprávou ve středu přišla organizace Sampi.Tipsport. Ladislav „GuardiaN“ Kovács si bere do konce roku pauzu, a opouští tak aktivní sestavu svého milionového projektu. Důvodem jsou zdravotní potíže. Novou tváří v hlavním týmu Sampi se stává Lukáš „Habyzz“ Doležal přicházející z akademie, na pozici snipera se přesouvá Michal „T4gg3D“ Vrzal.
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Zdroj: Sampi (s povolením)

Snad každý očekával od hvězdami napěchované sestavy Sampi.Tipsport lepší výkony. Celku kolem legendy Ladislava „GuardiaN“ Kovácse se dlouhodobě nedařilo, jediným úspěchem zůstává druhé místo z Tipsport CS:GO Online, kde v parádním semifinále porazila tehdy čistě slovenská sestava SINNERS.

Následující měsíce ale nebyly ideální. Ve světovém žebříčku ještě Sampi.Tipsport nakoukli do první stovky, momentálně se nachází na 173. příčce. To je pro tým s vysokými ambicemi málo, ani příchod Jana „HONES“ Urválka ke zlepšení nepřispěl. I s novou posilou se s Tipsport CS:GO Praha rozloučili jako první ze všech.

Po Andreji „Adejis“ Kameništiakovi se necelého půl roku po spuštění projektu ocitá mimo aktivní pětici druhý zakládající člen sestavy. Ladislav „GuardiaN“ Kovács si dává kvůli zdravotním problémům do konce roku pauzu od profesionálního hraní CS:GO. Situaci přiblížila první žena Sampi Klára Ottomanská.

Dnešní oznámení není jedno z těch radostných. Situace, která vede k tomuto oznámení, nás všechny velmi mrzí. Za Sampi podnikneme veškeré kroky, které jsou v našich silách a povedou ke zlepšení stavu.
uvedla Klára Ottomanská, COO Sampi

Při zdravotních potížích jde soupeření stranou. „Přejeme brzké uzdravení, budeme se těšit na serveru v příštím roce,“ vyjádřili se SINNERS. „Dej se do kupy, ať se zase potkáme na serveru,“ přidalo se zase Dynamo Eclot.

Do sestavy teď přichází druhý Čech. Lukáš „Habyzz“ Doležal byl součástí nedávno oznámeného projektu Sampi NEXT, už o víkendu ale byl spatřen na tréninku s hlavním týmem. Informaci o odchodu tehdy dementoval ještě sám GuardiaN. Ledy se však pohnuly a ani ne dva týdny po příchodu do NEXT se Habyzz posouvá do elitní sestavy Sampi.Tipsport. 18letý hráč bude při své životní příležitosti zastávat roli lurkera.

S AWP bude nově čarovat Michal „T4gg3D“ Vrzal. Nyní už druhý nejmladší hráč sestavy má se smrtelnou zbraní bohaté zkušenosti, v FPL šlo o jeho hlavní pomocnici. Vedení hry převezme Matúš „MATYS“ Šimko.

Aktivní sestava Sampi.Tipsport

 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko – IGL
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal – AWP
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner – support
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek – entry fragger
 Česká republika Lukáš „Habyzz“ Doležal – lurker

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).