Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla opět na trůnu! V posledním finále sezóny přemožitele nenašel

23. 9. 2022 | 20:36 Hearthstone MČR
Čtvrteční finále poslední turnajové série letošní sezóny nabídlo divákům opravdu krásnou podívanou. V jedné polovině pavouka se nám totiž představila kompletní trojice vedoucích hráčů celého žebříčku.
Shrnutí finále 4. série
Shrnutí finále 4. série
Zdroj: PLAYzone

Úvod streamovaného finále nabídl velmi rychlou partii nově stoupající hvězdy Coucheese se slovenským karbaníkem Majssssterem. Více se nakonec radoval první jmenovaný, který se svým Shamanem nepustil ani hru. O následné překvapení se poté postaral relativně neznámý hráč Párek, ten přesvědčivým výkonem vyřadil druhého slovenského hráče Joža. Následné semifinále pak dospělo až do páté hry, kdy za stavu 2:2 přišel divácky neoblíbený mirror Quest Priestů. Z něj ještě jednou vyvázl vítězně právě Coucheese a poslal tak Párka na páre... souboj o třetí místo.

Papírově zajímavější byla ovšem druhá část našeho pavouka. V té Jarla potvrdil roli favorita, porazil TazerXe a vydal se vstříc svému velkému lokálnímu rivalovi a současně druhému hráči celého žebříčku, Norwisovi, který se ještě před touto partií musel vypořádat s třetím hráčem bodování vystupujícím pod přezdívkou Crtk. Souboj dvou vedoucích hráčů poté spíše než Hearthstone připomínal dobře zrežírovaný Oscarový trhák. Každá hra se přelévala ze strany na stranu až dospěla do velmi vypjatého mirroru Druidů za stavu 2:2. Z něj nakonec vzešel vítězně Jarla a to hlavně díky zařazení karty Celestial Alignment do decku, po jejímž zahrání ukončil veškeré Norwisovo pomyšlení na grandfinále.

    Partneři Vodafone MČR Hearthstone
    Partneři Vodafone MČR Hearthstone
    : PLAYzone

    Čekala nás hra o 3. místo. Když se na oba hráče podíváme papírově, dala se čekat poměrně jednoznačná partie. No, nemohli bychom se mýlit víc. Norwis sice klasicky urval první výhru se Shamanem, ale radost mu hned další hru překazil Párkův Druid, který srovnal na 1:1. Ve znamení úvodu partie se poté nesly i další dvě hry. Každý z hráčů si z nich připsal pouze jednu výhru a zápas zamířil do matchballu. Tam nám ale Norwis definitivně ukázal opravdovou sílu Relic Demon Huntera a partii ukončil v 9. tahu.

    Celý večer nám poté završila partie mezi jedinými hráči, kteří svou důvěru vložili do Warlocka, tedy  Coucheesem a Jarlou. Vzhledem k tomu, že měli oba dva své místo na MČR již jisté, šlo spíše o souboj cti. Na úvod jsme byli svědky perfektně zahrané Miracle Rogue z Jarlovy strany, se kterou si připsal první bod. Ovšem ani zbraň s 25 útoky mu nakonec nestačila ve hře druhé, kdy na jeho porážku stačil jediný oživený Taunt minion. Do vyrovnaného stavu tedy vytáhl již dříve zmíněného Warlocka, se kterým už ale z vítězné vlny nespadnul a celou partii zakončil přesvědčivým výsledkem 3:1.

    Medailisté čtvrtého finále série:

    • 1. místo:  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil - 250 bodů + 1 000 Kč
    • 2. místo:  Česká republika Václav „Couchees“ Kubíček- 210 bodů + 700 Kč
    • 3. místo:  Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek - 180 bodů + 300 Kč
    Štítky: hearthstone, MČR
    Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.