Přejít k hlavnímu obsahu

Krůček od úspěchu. SINNERS ve finále BLAST kvalifikace nestačili na Eternal Fire

26. 9. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS se vracejí na vítěznou vlnu. Po třech triumfech v CCT Central Europe tentokrát vzali útokem TWR European Eastern Masters, kde se hrálo o slot v BLAST Premier Fall Showdown. Ve skupině dokázali potrápit šestý nejlepší tým světa, vedle toho už ale posbírali tři vítězství a čekalo je finále. Vedení v sérii nad Eternal Fire ale neudrželi a bohužel padli.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Praha
Jindřich „ZEDKO“ Chyba na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Po letní přestávce jsou výsledky SINNERS jako na houpačce. Selhání na Tipsport CS:GO Praha ale zřejmě bylo tím nejlepším impulzem, protože od té doby začali sbírat v Evropě cenné skalpy. K jednomu takovému byli blízko i proti šestému nejlepšímu světa, když v úvodním kole TWR Eastern European Masters prohráli s MOUZ jenom těsně 14:16. Výhrami Nexus Gaming a ONYX si však hladce zajistili postup do play-off.

Vítězem druhé skupiny se stala bývalá sestava SKADE, která bez organizace spolu pokračuje i nadále. Dopolední duel na úvod vyřazovacího programu sedl výtečně hlavně Davidu „forsyy“ Bílému a ve finále odloženém do pozdních hodin se SINNERS mohli postavit týmu Eternal Fire. Turecká smečka v souboji dvou TOP 30 týmů, účastníků ESL Pro League a blížícího se EU RMR překvapivě dokázala porazit MOUZ 2:1.

Série začala pro hříšníky parádně. Özgür „woxic“ Eker a Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş nedokázali odvrátit prohru na Overpassu a SINNERS šli do vedení. O vítězství usilovali už na Nuke, ale turecký soupeř udržel nervy na uzdě a ubránil se comebacku. Rozhodnout tak muselo Inferno, kde už hříšníkům po dlouhém dni docházela energie. Na více stříbro nestačili, a končí tak pod vrcholem, stejně jako před rokem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.