Přejít k hlavnímu obsahu

Zklamání i kritika. Jak reagují Lil Nas X a Riot Games?

27. 9. 2022 | 19:56 League of Legends Zajímavost
Jak u Riot Games bývá zvykem, každoroční světový šampionát se pyšní jedinečným tématem, jedinečným soundtrackem. Letos měl na starost hymnu populární zpěvák Lil Nas X, ale odezva komunity nebyla zrovna podle očekávání. Své řekl i zástupce Riot Games a samotný tvůrce.
Lil Nas X
Lil Nas X
Zdroj: YouTube

Názor na hymnu ke světovému šampionátu v League of Legends se většinově shoduje. Píseň je to dobrá, ale postrádá ten „souboj“ který k něčemu takovému patří.

Spousta lidí se shoduje, že se píseň jen tak neoposlouchá. Nicméně je to „jen píseň“ a nevystihuje podstatu největší LoL události roku. Hype postrádají fanoušci téměř úplně a Star walkin“ se do historie nejpopulárnějších songů s tématikou MOBA hry od Riot Games zřejmě nezapíše.

„Pokud nemáte rádi star walkin, zkuste si to poslechnout rychlostí 1,25x, s oktávou nahoru a filtrovanými bubny, na Nintendo 3ds, ve 3 hodiny ráno, zatímco se vaši rodiče hádají v pozadí, protože věci se stále zhoršují a říkáš, že to není tvoje chyba, ale ty víš že je“, odpověděl autor songu Lil Nas X na sociálních sítích. 

Video na YouTube má po třech dnech od zveřejnění přes osm milionů zhlédnutí, což zatím není ve stejných výšinách jako songy z let minulých.

Na kritiku reagoval také jeden ze zaměstnanců Riot Games, firmy, která stojí za League of Legends. „V dalších letech budeme Worlds promovat jen s pomocí Warriors a  Pop/Stars. Děkujeme za zpětnou vazbu!“ Tweet byl po několika hodinách smazán.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.