Přejít k hlavnímu obsahu

Kontroverze na evropském turnaji vyřešena. Nonsens, znělo z tábora eSuby

26. 9. 2022 | 13:11 Counter-Strike 2 Turnaj
Druhý turnaj CCT Central Europe má za sebou swiss, který určil většinu účastníků play-off. Vzhledem k tomu, že pozvánek tentokrát bylo jen sedm, tak extra místenku obdrželi ENTERPRISE, jakožto nejlepší tým se 3 prohrami. Organizátoři ale neupravili nasazení do pavouka, což vyvolalo vlnu negativních reakcí. Chyba však byla uznána a vše bylo vyřešeno.
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Králem prvního turnaje CCT Central Europe se stala brazilská sestava MIBR, která byla jedním z osmi týmů pozvaných přímo do play-off. V úvodním kole každý pozvaný celek obdržel soupeře ze swissu. Kdo jím prošel čistěji, ten chytil žebříčkově snadnějšího soupeře. Nyní jsme ale ve druhé sérii a organizátoři se zprvu nedokázali adaptovat na pouhých sedm pozvánek a neobvyklého počtu postupujících týmů ze swissu.

Devátým postupujícím celkem se i přes tři porážky stali ENTERPRISE, kteří tak doplnili eSubu a neporažené SINNERS. V pavouku se ale EP objevili ve dvojici s los kogutos, což byl druhý nejhorší tým swissu – obdrželi tedy nejvyšší seed, tedy opačný, než který si měli zasloužit. Diskuzi o nastalé situaci na sociálních sítích otevřel Dominik „blogg1s“ Janita. „Jedným slovom nonsens,“ doplnil jej Tomáš „benq1“ Masaryk.

Pořadatel se ovšem nebál uznat chybu a v nelehké pozici se rozhodl pavouka změnit dle správného nasazení týmů. ENTERPRISE díky tomu čeká velký šlágr, v prvním kole play-off se postaví OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Hvězdný celek přitom původně měla vyzvat eSuba. „Já bych si vlastně rád zahrál s OG, nepoštěstí se nám to každý den. Spíše šlo o princip a že to fakt nedávalo smysl vůbec,“ komentuje změnu blogg1s.

Modrá krev se namísto toho utká s Entropiqem, který se po sérii neúspěchů v září vrátil do TOP 30. SINNERS pak po změně soupeře čekají BLUEJAYS, s nimiž první kolo uzavřou ve čtvrtek večer. „Díky, teď díky tomu nebudeme hrát dvakrát po sobě s Finest, ale dost pravděpodobně dvakrát po sobě s BLUEJAYS,“ naráží hříšník Sebastian „beastik“ Daňo na fakt, že oba tyto celky mají ve skupině ESL Challenger League.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.