Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část ESL Pro League je u konce. Frozen zářil, Astralis padli

26. 9. 2022 | 20:22 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Pro League jde do play-off. Frozen přestřílel jména jako s1mple a sh1ro, Cloud9 ovládli skupinu D. Na paty jim šlapala FURIA s hvězdným KSCERATEM. Největším překvapením základních skupin bylo vypadnutí Astralis. Vyřazovací část EPL 16 začíná v úterý.
frozen na IEM Cologne 2022
frozen na IEM Cologne 2022
Zdroj: HLTV

Skupina D nedopadla úplně podle očekávání. Aktuálně pátý nejlepší tým na světě, Movistar Riders, neporazil ani jednoho z účastníků turnaje. 

Tým ovlivnil odchod hvězdného snipera Alvara „SunPayus“ Garcii, který si jako místo svého působení zvolil ENCE. Jeho náhradě, Antoniu „Martinez“ Martinezovi, to zatím nestřílí zdaleka tak dobře. S ratingem 0.94 byl ale na druhém místě svého celku a nebyl zdaleka nejhorší střelcem svého mančaftu (tím byl Alejandro „mopoz“ Fernández-Quejo Cano s 0.71).

Postupujícími týmy ze skupiny D se nakonec stávají Liquid, FURIA a Cloud9. FURIA i C9 prohráli jen jedinou sérii, Liquid nestačili na Brazilce a Eternal Fire.

Slavit může i David „frozen“ Čerňanský. Týmu MOUZ se podařilo obsadit první příčku ve skupině C, a to především díky výkonům slovenského hráče. S ratingem 1.29 se stal nejlepším hráčem celé skupiny C a pátým z celého turnaje.

Před ním se nacházeli pouze Kaike „KSCERATO“ Cerato z FURIA, Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş z Eternal Fire, Mathieu „ZywOo“ Herbaut, kterému se s týmem Vitality podařilo vyhrát všechny zápasy skupiny A, a Nikola „NiKo“ Kovač, kterému se pro změnu s týmem G2 podařilo bez jediné prohry ovládnout skupinu B.

Frozenův tým se v druhém kole play-off utká s vítězem zápasu Fnatic vs. Liquid. Všechny zápasy play-off ESL Pro League budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
: PLAYzone