Přejít k hlavnímu obsahu

Dánská hvězda se na turnaji poprala, hlásí renomovaný server. Blbost, oponuje hráč

27. 9. 2022 | 12:50 Counter-Strike 2 Spekulace
Světového CS:GO scénou zahýbalo nové drama. Podle zdrojů serveru Jaxon se během ESL Pro League na Maltě dostal Kristian „⁠k0nfig⁠“ Wienecke z Astralis do potyčky a čeká jej vyhazov z týmu. Dánská hvězda tvrdí, že jde sice o blbost, samotnou bitku ale nevyvrátila.
Kristian „⁠k0nfig⁠“ Wienecke
Kristian „⁠k0nfig⁠“ Wienecke
Zdroj: PGL Esports (Stefan Petrescu)

Celá kauza začala už před týdnem, kdy Astralis oznámili absenci Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho na nadcházející kvalifikaci na IEM Rio Majoru, která proběhne na Maltě. Oficiálním důvodem je komplikovaná zlomenina kotníku, jak se ale nyní zdá, pravda může být ještě někde úplně jinde.

Dle několika zdrojů serveru Jaxon má být totiž hlavním důvodem rvačka, k níž mělo dojít po skončení skupiny C ESL Pro League. Astralis z ní odešli neúspěšně, což podtrhla prohra v rozhodujícím utkání proti Heroic. Právě to naznačuje, že se mohl pustit do jednoho z hráčů dánského rivala, přičemž právě při něm mělo dojít ke zlomenině. Podobná věc se přitom nestala poprvé, podle Richarda Lewise se do konfliktu dostali v minulé sezoně kapitáni obou týmu, Casper „cadiaN“ Møller a Lukas „gla1ve“ Rossander.

Server Jaxon navíc tvrdí, že vše má vyvrcholit posazením k0nfiga na lavičku. Astralis přitom údajně mají zájem přivést zpět svou někdejší největší hvězdu Nicolaie „dev1ce“ Reedtze, který před rokem a půl přestoupil do NIP. Po pouhých pár měsících však z osobních důvodů zamířil na lavičku. Švédská organizace údajně chce za přestup přes milion dolarů, tedy podobnou částku, za kterou Dána přivedla.

K celému příběhu se stihl vyjádřit i sám k0nfig, jehož obhajoba však nevypadá příliš přesvědčivě: „Jaxon mě kontaktovalo s drby, které jsou převážně sr****, a já je poprosil, aby respektovali mé soukromí. [...] Hodně to bolí, ale doufám, že brzy dostanu od doktorů zelenou a vrátím se zpět!“ Jeho slova tak spíše dokládají to, že k souboji skutečně došlo, protože od ničeho takového se ve svém vyjádření nedistancoval.

Samotná organizace Astralis se zatím k věci nijak nevyjádřila. Je však jasné, že minimálně během EU RMR, které začíná 4. září, se dánský tým představí s  Mikkelem „MistR“ Thomsenen ze své akademie.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.