Přejít k hlavnímu obsahu

Máte rádi mrazení v zádech? Fortnitemares již tiše klepou na dveře!

30. 9. 2022 | 08:00 Zajímavost
Halloween ve světě Fortnite, aneb Fortnitemares, je jednou z největších událostí roku. Na hráče čeká spousta triků a lahůdek na oslavu Halloweenu a podzimní sezóny.
Fortnitemares 2021
Fortnitemares 2021
Zdroj: Epic Games

V kalendáři Fortnite máme spoustu každoročních událostí, od Summer Splash po Winterfest, ale Halloweenem inspirované Fortnitemares jsou pro fanoušky strašidelného období rozhodně tou nejzajímavější oslavou.

Loňská akce nám přinesla skiny založené na klasických hororových padouších, jako Mumie a Frankensteinovo monstrum, takže Epic Games mají letos laťku vysoko. Jaké skiny nebo zbraně uvidíme ve hře tentokrát?
 

skiny Fortnitemares z loňského roku
skiny Fortnitemares z loňského roku
Foto: Epic Games

I když ještě nebylo oficiálně oznámeno konání této očekávané události, již z části tušíme, co nás čeká. Jako obvykle se dá předpokládat, že celá akce začne na začátku října 2022. Loňská událost Fortnitemares začala 5. října a trvala do 2. listopadu, což nám dává představu o tom, kdy můžeme vyhlížet začátek letošní události.

Hypex, známý dataminer, také oznámil, že očekává příchod aktualizace s halloweenskou tématikou v polovině sezóny. Tedy přesněji v úterý 4. října 2022.
 

Epic Games jako vždy drží podrobnosti pod zámkem, ale několik zajímavých detailů již ze souborů hry uniklo! V tweetu Hypex odhalil, že nový tématický boss s kódovým označením „Freaky“ je na cestě. Po jeho porážce na nás bude čekat zatím neznámá mýtická zbraň. Od tohoto bosse se také očekává, že nám nadělí Pumpkin Launcher. Tedy verzi standardního raketometu, která místo hlavice nese dýni a jež se stala každoroční tradiční zbraní.

Kromě toho se můžeme také těšit, že se odemkne řada strašidelných skinů, stejně jako nové lokace a změny na mapě, které nás přenesou do strašidelného prostředí. Také se těšíte, až vám ve hře přejede mráz po zádech?

Štítky: fortnitemares
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.