Přejít k hlavnímu obsahu

K hackerskému odhalení GTA VI se mladík nepřiznal! Zůstává zadržen policií

1. 10. 2022 | 10:25 Kauza
Jsem nevinný! Mladík podezřelý z odhalení úniku o nadcházející hře GTA VI se nepřiznal k obvinění z hackerských útoků. Nyní je držen ve středisku pro mladistvé.
Grand Theft Auto 6
Grand Theft Auto 6
Zdroj: Rockstargames.com

V neděli 18. září jsme byli svědky jednoho z největších úniků v herním průmyslu. Nadcházející titul Grand Theft Auto 6 od společnosti Rockstar Games má nyní již přes 90 videí a obrázků, které kolují online včetně detailů přímo ze hry. 

Sedmnáctiletý mladík, podezřelý z odhalení záběrů z nově plánovaného dílu GTA VI, se k obvinění nepřiznal. Detektivní inspektor v Londýně však potvrdil, že se minulý víkend objevil u soudu.

Sedmnáctiletý mladík, který se 24. září objevil u soudu pro mládež, se přiznal k porušení podmínek kauce a není vinen ze zneužití počítače. Můžeme také říct, že po soudním slyšení byl mladík umístěn do vazebního zařízení pro mládež,“ potvrdila londýnská policie.

Žalobkyně Valerie Benjaminová dále uvedla, že mladík používal telefon, aby se mohl nabourat do společnosti a odcizit tak nelegálně software. Díky tomuto kroku mohl společnost „držet v pasti“ a požadovat výkupné. Soudce nakonec předal případ vyššímu soudu. 

O 4 dny později od zjištění největšího odhalení záběrů v herní historii, tedy 22. září, byl podezřelý zadržen londýnskou policií. Rockstar Games oznámil, že záběry jsou skutečné. Jejich vývojářský tým je však z jejich úniku extrémně zklamaný.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: GTA