Přejít k hlavnímu obsahu

Bizár roku. Zpoždění na světovém šampionátu způsobily crocsy!

2. 10. 2022 | 10:50 League of Legends Zajímavost
Součástí sledování jakéhokoliv esportu jsou zpoždění, které bohužel málokdy dokáže některý z hráčů ovlivnit. Ovšem Worlds 2022 zatím vypadá, že má pro nás přichystanou celou nadílku překvapení. Během druhého dne došlo k záhadnému zpoždění hry a důvod je více bizarní, než se na první pohled zdálo!
Volba obuvi může zapříčinit zpoždění zápasu!
Volba obuvi může zapříčinit zpoždění zápasu!
Zdroj: ESPAT

Pohodlnost při hraní her je priorita číslo jedna. To samé ale neplatí úplně všude a před zápasem mezi severoamerickým týmem EG a brazilským LOUD došlo ke krátkému zpoždění, které každý den nevidíme. Díky anglickým komentátorům jsme se dozvěděli, že na vině byla obuv midlanera EG s přezdívkou Jojopyun. Zajímá vás, co mohlo být tak hrozného, aby kvůli tomu bylo nutné odložit na pár minut zápas? Odpověď je jednoduchá, crocsy!

Podle oficiálních pravidel musí mít všichni hráči na stagi boty s uzavřenou špičkou, což samozřejmě crocsy nejsou. Pořadatelé mohli udělat výjimku, nebo prostě jednoduše přehlédnout tuhle maličkost, ale jenom potvrdili to, že letos se Worlds snaží být na té nejvyšší úrovni. Tím pádem zatrhli mladému midlanerovi jeho volbu obuvi a na druhý zápas druhého hracího dne si museli fanoušci počkat o něco déle.

Ovšem volba crocsů, jakožto obuvi, není pro EG nic nového. Fanoušci severoamerické ligy LCS mohli podobnou „módní přehlídku“ sledovat také během tiskové konference po finálovém víkendu v Chicagu. Tady jim to ještě prošlo, protože pravidla nejsou v LCS zas tak striktní, ale Světový šampionát je přeci jen na trochu jiné úrovni.

Po vyřešení tohoto problému se během hry ještě objevily další, které bylo potřeba řešit během technických přestávek, ale nakonec si výhru odnesli EG, kteří za 36 minut zvládli docela jednoznačně převálcovat brazilského zástupce v play-in fázi. Američany čeká ještě jeden zápas ve skupině, ale naštěstí už tentokrát vědí, že crocsy nejsou ideální volbou obuvi na stage letošního Worlds.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.