Přejít k hlavnímu obsahu

K0nfig má zlomenou nohu, hlásí Astralis. Napadl ho promotér nočního klubu na Maltě!

1. 10. 2022 | 19:27 Counter-Strike 2 Spekulace
Hráči Astralis byli po dlouhé roky ukázkou naprosté profesionality. Vždy dobře naladění podávali špičkové výkony a byli vzorem pro ostatní. Po změnách v sestavě je ale starým zvykům konec. K0nfig se dostal do potyčky na ostrově Malta po prohraném zápase v rámci ESL Pro League. Spekuluje se o vyhazovu z týmu, s tím ale k0nfig nesouhlasí.
Kristian “k0nfig” Wienecke
Kristian “k0nfig” Wienecke
Zdroj: PGL Esports

Michiel de Jong, komiksový umělec z Rotterdamu, vypověděl, že si se svými přáteli na ostrově Malta užíval klidný večer. Náhle spatřil hádku mezi promotérem klubu a jedním mladíkem. Poznal v něm hráče Astralis, Kristian „k0nfig“ Wieneckeho. Situace eskalovala až do chvíle, kdy promotér podniku na hráče plivl, kopnul ho a poté odešel do klubu jako by se nic nestalo. Všichni si mysleli, že se situace uklidnila a bavili se dál.

K0nfig to ale nechtěl nechat jen tak být a vydal se za mužem po té, co promotér odcházel z klubu. Svědek události za ním chtěl jít, aby neudělal nějakou hloupost, ale nestihl to. K0nfig promotéra dohnal a do vteřiny začal souboj pěstmi a kopanci. „Bylo to opravdu brutální!“ hlásí Michiel.

Po chvíli potyčky hráč začal křičet, že má zlomenou nohu. Jeho volání uslyšel zaměstnanec nedalekého hotelu a zavolal na místo policii. Na pomoc přispěchali i k0nfigovi přátelé, kteří byli na Maltě s ním. „Na Maltě jsem zažil hodně vyhrocených situací, ale toto bylo opravdu šílené.'“ uvedl Michiel de Jong.

Je k0nfigova kariéra u konce?

Situace je aktuálně stále ještě v řešení. Vedení Astralis v této době rozhoduje o tom, zda bude k0nfig umístěn na lavičku, nebo jeho cesta povede dokonce až do jiného týmu. Sám K0nfig uvedl: „Jaxon mě kontaktoval s pověstmi, které jsou většinou nesmysly. Já je požádal, aby respektovali, že je to soukromé. Stejně pokračovali a dokonce si k příběhu přidali, takže jsem je požádal, aby mě znovu nekontaktovali. Bolí to jako čert, ale doufám, že dostanu od doktora zelenou, abych se mohl brzy vrátit!“. Dál se k situaci zatím nevyjádřil.