Přejít k hlavnímu obsahu

Jízda Liquid, ZywOo proti světu. Sleduj finále světové ligy živě s CZ/SK komentářem

2. 10. 2022 | 11:16 Counter-Strike 2 Preview
Další velký turnaj od ESL se blíží do svého závěru. Na začátku Pro League stálo 24 týmů, nyní už jsou ve hře pouze dva nejlepší. FaZe Clan a Natus Vincere jsou ze hry venku již od čtvrtfinále, o titul se však neutkají jejich přemožitelé. Od 17:00 se proti sobě postaví týmy Vitality a Liquid.
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Zdroj: ESL Counter-Strike

Team Liquid je po dlouhé roky největší nadějí severoamerické scény. Až s příchodem Evropana ale opět bojují o světové tituly. Díky Mareksi „YEKINDAR“ Gaļinskisovi šlapou Liquid jako mašina, a i když ve skupinové fázi měli na mále, tak postupně dokázali porazit fnatic, MOUZ i Cloud9 a postoupit do finále. V týmových statistikách přitom nepatří mezi nejlepší celky turnaje, nefungují totiž jako individuality, ale jako stroj.

Svoji výraznou osobnost má i druhý finalista, Mathieu „ZywOo“ Herbaut může získat nejcennější titul své kariéry. Team Vitality se po nepovedených skupinách BLAST Premier Fall rozehrál a v sedmi zápasech ESL Pro League nenašel ani jednou přemožitele. Semifinálový comeback na druhé mapě proti G2 Esports byl navíc jako z říše snů. Vitality to na slunné Maltě opravdu sedí a ve finále by měli být v roli favorita.

Bitvu o prestižní titul a slot na IEM Katowice 2023 budete moci, stejně jako celý turnaj, sledovat s česko-slovenským komentářem. Na Twitch kanále PLAYzoneUP se na vás budou těšit Bananides a Joshua.

ESL Pro League 16
ESL Pro League 16
: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.