Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda Minecraftu odhalila svou tvář. Kdo je Dream s 30 miliony odběratelů?

3. 10. 2022 | 17:04 Zajímavost
Každý fanoušek hry Minecraft už jistě někdy zaslechl o osobě s přezdívkou Dream. Pravděpodobně nejpopulárnější tvůrce obsahu v tomto titulu, který si získal více než 30 milionů odběratelů, nikdy fanouškům neukázal svou pravou tvář. Ba dokonce ani svým přátelům, či známým z online světa. Vystupoval pouze pod jednoduchým ikonickým smajlíkem.
Dream
Dream
Zdroj: YouTube/Dream

Odhalení jeho tváře bylo pro jeho komunitu a Minecraft jako celek obrovským překvapením. Dream má úžasnou a obrovskou fanouškovskou základnu s 5,6 miliony sledujících na Twitteru, 3,1 milionu sledujících na Instagramu a 30,4 milionu odběratelů na YouTube . Pro kontext, Ninja, hvězda Fortnite, má 23,8 milionů, přičemž Dr. Disrespect má 4,1 milionu fanoušků. Dream je tedy opravdu známou osobností.

Je mu 23 let, jmenuje se Clay a před velkým odhalením uspořádal pořádnou událost. Poprvé se setkal s mnoha svými herními přáteli a všichni zveřejnili své reakce na jeho tvář. Samotné odhalení pro všechny ostatní se odehrávalo až následujícího večera. Při své obličejové premiéře na YouTube si ho naladilo 1,2 milionu lidí.

Velkých youtuberů, kteří jsou zcela anonymní, už příliš mnoho nezbývá. Corpse Husband je obdobnou osobností, která nikdy úmyslně neodhalila svou tvář, ale Dream je určitě tím největším tvůrcem, který něco takového dokázal. V českých vodách se bez tváře po internetu potuluje například Gejmr, který stále úspěšně anonymně působí. Fascinující je vzestup Vtubingu, kde hráči ovládají virtuální avatary synchronizované se svými pohyby v reálném životě.

Pokud jde o Dreama rozhodnutí odhalit svou tvář, souvisí to s tím, že se jeden z jeho přátel přestěhoval do Ameriky. Kvůli tomu se se cítí jako „zavalený,“ uvedl ve videu. Zveřejnění své tváře mu otevírá možnost vytvářet širší škálu obsahu a podnikat akce se svými přáteli v reálném životě bez nutnosti utajení nebo strachu z úniku informací. V určitém bodě musí být tak dlouho skrytá identita  s takovým množstvím publicity vyčerpávající.

Přestože jeho přátelé byli po tomto velkém odhalení šťastní, část komunita byla proti. Zvyk je zkrátka zvyk a spoustě z nich jejich oblíbený smajlík chyběl. Uvidíme, co Dream udělá dál, a jak často uvidíme jeho tvář v této nové éře. 

Štítky: DreaM
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.