Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr ČR válcuje evropskou konkurenci. Postoupí na světový šampionát?

5. 10. 2022 | 10:33 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Finálový evropský turnaj PCS 7 se skládá ze dvou hracích víkendu, aktuálně se tak nacházíme v jeho polovině. Mezi účastníky sice po neúspěchu ve skupinách chybí čeští zástupci, avšak i přesto první týden ovládl aktuální mistr České republiky. Jak je to vůbec možné?
PCS 7
PCS 7
Zdroj: PUBG Corp.

Šestnáct nejlepších evropských týmů, třicet her bojuje o postup na mistroství světa a více než 6,3 milionů korun v prize poolu. I tak se dá popsat PCS , kde bohužel ve finále nevidíme žádného českého zástupce. 

Turnaj se aktuálně nachází ve své polovině, není tak od věci si rozebrat průběžné výsledky. Pro některé hráče jde o poslední možnost, jak se mohou předvést. Jasným důkazem je například ItzzChrizZ, jehož týmu se sice příliš nedaří, ale sám hráč se zapsal nejhezčím playem v první polovině. Posoudit můžete sami:

Nejlepší výkon v prvním víkendu předvedli hráči PolishPower, kteří se ziskem 124 bodů drží průběžnou první příčku. Zajímavým faktem je, že v tomto týmu nalezneme aktuálního mistra České republiky Michała „KnorkiS“ Bławata. Ten v roce 2021 oblékal v MČR turnajích dres VIKÜRVI. Kromě toho zde najdeme i Kacpera „K4pii“ Ferdynuse, který pro změnu lokální turnaje odehrává po boku českých kolegů v Cryptově.

Polská síla je opravdu blízko postupu na světový šampionát, výchozí pozici má dokonalou. V rámci PCS 7 ale nemá nic jistého, hned v závěsu se pohybuje Question Mark. Rozdíl mezi nimi činí pouhé tři body. Na všechny ale čeká dalších 15 her, na dostřel tak jsou i The Woo, WinOrDie či FaZe Clan. Nevyplatí se ani podceňovat squad kolem BatulinSe, jehož Northern Lights Team má silné zejména druhé víkendy.

Průběžné výsledky po prvním hracím týdnu
Průběžné výsledky po prvním hracím týdnu
Zdroj: Twire.gg

Druhý hrací týden začíná v pátek a bude trvat do neděle. Ač domácí zastoupení chybí, každá hra nabízí to nejkvalitnější PUBG. Určitě si tak neváhejte každý den v 19:00 naladit oficiální anglický kanál, abyste načerpali motivaci pro vaše vlastní hry. Pokud neholdujete angličtině, připravený bude i český přenos.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!