Přejít k hlavnímu obsahu

TSM oznámilo návrat k CS:GO. Do příštího roku chce poskládat evropský tým

4. 10. 2022 | 10:46 Counter-Strike 2 Přestup
Jedna z největších světových organizací TSM oznámila po šesti letech comeback na CS:GO scénu. Někoho však možná překvapí, že chce působit v Evropě, kde má postavit zbrusu nový tým. Měla by také být v jednání s ESL a BLAST o rozšíření největších světových lig.
karrigan v barvách TSM
karrigan v barvách TSM
Zdroj: PGL

Organizace TSM oznámila návrat na CS:GO scénu příspěvkem na sociálních sítích. V něm bylo odhaleno, že nechce koupit celý tým, ale místo toho se bude soustředit na složení nové sestavy od nuly. Pro základnu amerických fanoušků ale přišlo zklamání, celý projekt totiž bude sídlit v Evropě.

Nechceme jít a koupit TOP5 tým. Strávím hodně času v Evropě, kde spolu s lokálním manažerem budeme skládat novou sestavu a stavit infrastrukturu potřebnou pro úspěch týmu,“ oznámil viceprezident esportových aktivit Dominic Kallas. „Už jsme začali jednat s ESL a BLAST ohledně toho, jak udělat TSM úspěšným týmem díky dlouhodobým partnerstvím,“ prozradil Kallas motivaci hrátod začátku ty nejvýznamnější turnaje.

Právě jedno takové partnerství může být jedním z důvodů, proč se organizace rozhodla pro návrat. VALORANT totiž přechází na franšízový systém a TSM je jednou z organizací, se kterými Riot nenavázal partnerství. Je možné, že TSM je pouze první vlaštovkou a pro CS:GO na úkor Valorantu se rozhodne více významných týmů. Americká organizace však údajně zvažovala návrat na pole CS:GO ještě před rozhodnutím Riotu.

Pro TSM nepůjde o první kapitolu v CS:GO. Poprvé se na scéně představilo v roce 2015, kdy se právě v jeho barvách poprvé dostali na úplný vrchol Andreas „⁠Xyp9x⁠“ Højsleth, Peter „⁠dupreeh⁠“ Rasmussen, Nicolai „device⁠“ Reedtz nebo Finn „karrigan“ Andersen. Po jejich odchodu do Astralis se organizace soustředila na americkou scénu a díky ní se prosadili pozdější Major šampioni Timothy „autimatic“ Ta a Russel „Twistzz“ van Dulken. Po úprku na konci roku 2016 se TSM královně FPS stříleček vyhýbali.

Nejlepší načasování na formování sestavy bude po Majoru, který proběhne v první polovině listopadu. Jaké hráče byste rádi viděli oblékat dres TSM? Peníze pro severoamerický celek určitě nebudou problém.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.