Přejít k hlavnímu obsahu

Nové pingy a hlasování o objectivech. League of Legends bude k zelenáčům přivětivější

5. 10. 2022 | 12:00 League of Legends Update hry
Sezona 2022 se blíží ke konci a Riot Games poodhalují své plány na příští rok. V předsezoně se hráči mohou těšit na spoustu novinek. Jednou z nich je vylepšená komunikace mezi spolubojovníky, která by měla specifikovat záměr každého hráče a vylepšit tak spolupráci v týmu.
Nové pingy
Nové pingy
Zdroj: Riot Games

Komunikační nástroje

Aktualizované kolečko signálů (pingů)

League of Legends je v jádru týmová hra. Aby Riot Games podpořili komunikaci mezi spoluhráči, znovu zdvojnásobili počet signálů, které mají hráči k dispozici. Nyní bude na kolečku těchto 8 signálů:

  • Staronové signály (ve směru ručiček): Ústup (Retreat), Jsem na cestě (On My Way), Pomozte mi (Assist Me), Nezvěstný nepřítel (Enemy Missing)
  • Nové signály (ve směru ručiček): Vyvinout tlak (Push), Naplno (All-In), Počkat (Hold), Návnada (Bait)

Nové signály vize

Rovněž je přidáno zcela nové kolečko signálů, které se bude soustředit primárně na vizi. Pomocí tohoto kolečka nyní můžete zadávat tyto signály:

  • (zleva doprava) Vize byla vyčištěna (Vision Cleared), Vize nepřátel (Enemy Vision), Potřebuju vizi (Need Vision)
Preseason 2023 se blíží
Preseason 2023 se blíží
Zdroj: Riot Games

Hlasování o objectivech

Dlouhé roky provází zápasy v LoL jeden problém - častá neschopnost týmu domluvit se na objectivech. Představena je proto nová funkce hlasování, která se objeví, když někdo ukáže signálem na úkol, a bude fungovat podobně jako hlasování o kapitulaci. Všichni hráči nyní mohou hlasovat a naznačit, jestli se na daný úkol chtějí vrhnout, nebo ne.

Signály mimo obrazovku

Poslední změna v komunikaci, kterou si pro hráče Riot připravil, je drobná funkční aktualizace, která vám oznámí, ze kterého směru pochází signál mimo obrazovku, neboť vám jej zobrazí na okraji obrazovky. Signály Nezvěstný nepřítel se vám ukážou na obrazovce nehledě na to, jestli budou zadané na mapě, zatímco signály Ústup, Jsem na cestě, Pomozte mi, Počkat, Naplno a Vyvinout tlak se vám na kraji obrazovky zobrazí pouze tehdy, pokud budou pocházet ze vzdálenosti do 3000 jednotek (přibližně od jednoho kraje obrazovky k druhému při plném oddálení).

Hlasování o úkolech
Hlasování o úkolech
Zdroj: Riot Games

Aktualizace systému vize

Sledování spojeneckých totemů

Ačkoliv momentálně existují způsoby, jak spatřit, kolik totemů máte položených, neexistuje rychlý způsob, jak zjistit, které totemy brzy skončí, než že se ručně podíváte na každý umístěný totem. Nové vizuály totemů na minimapě ukážou, když se nějaký totem bude blížit konci. Tyto vizuály změní vzhled, když totemu bude před vypršením zbývat 60 a 30 sekund.

Časovač nepřátelských totemů

Sledovat každý totem umístěný na mapu může být těžké a ještě těžší je tuto informaci úspěšně předat spoluhráčům. Když teď signálem označíte nepřátelský totem, jehož umístění jste byli svědkem v posledních 10 sekundách, objeví se dokonale přesný časovač totemů, dokud se tento totem neodstraní nebo dokud nevyprší.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.