Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis se údajně dohodli na přestupu dev1ce. Cenovka? 15 milionů korun

4. 10. 2022 | 20:24 Counter-Strike 2 Spekulace
Přiblíží se Astralis návratu do starých kolejí? Podle zahraničních zdrojů míří námluvy mezi Ninjas in Pyjamas a Astralis o návratu Nicolaie „dev1ce“ Reedtze do zdárného finiše. Přestup sedmadvacetiletého AWP hráče by měl vyjít na 600 tisíc dolarů.
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Zdroj: HLTV.org

Už několik týdnů se horlivě spekuluje o návratu dánského ostrostřelce dev1ce do tábora Astralis. Jeden z nejvíce konzistentních hráčů historie před rokem a půl překvapil přestupem do Ninjas in Pyjamas, kde ale po půl roce zamířil kvůli vyhoření a únavě na lavičku. Vše mohlo mít spojitost s teď už bývalou přítelkyní, pro kterou se tehdy do Švédska přestěhoval a právě pouze několik měsíců po přestupu se s ní bohužel rozešel.

Podle zákulisních spekulací si dev1ce nejvíce ze všeho přeje návrat ke zbytku sestavy, s níž zaznamenal desítky světových úspěchů. Portál Jaxon.gg o jednáních mezi NIP a Astralis již několikrát informoval a nyní uvádí, že návrat krále se stále více blíží. Ninjové se s dánskou mašinou měli konečně dohodnout z hlediska financí, finální částka zní 600 tisíc dolarů. Jednalo by se o podobnou sumu, za jakou dev1ce odešel.

Leckdo by mohl namítnout, že návrat největší dánské hvězdy může být hodně riskantní, navíc by nemusel vyřešit problém, které současná sestava Astralis má. Co se ale týče individuální přípravy, dev1ce už nějaký pátek nelení a jenom na FACEITu má za měsíc září odehraných téměř 100 zápasů. Pokud by se přestup stal opravdu skutečností, tak nejspíše až po Majoru. Skrze problémy spojené s Kristianem „k0nfig“ Wieneckem mohou v někdejší dánské mašině nastat další rozsáhlé změny. Přiblíží se s navrátilcem dávné formě?