Přejít k hlavnímu obsahu

Jubilejní sezóna je tady. Nejnovější patch mění zaměřovače a rukojetě

12. 10. 2022 | 10:52 PUBG: Battlegrounds Update hry
Další patch s označením 20.1 dorazil po týdenním testování dnes na live server. Kromě startu nové sezóny se hráči dočkali i dalších změn, které mohou ovlivnit aktuální metu. Na co se můžete těšit?
Patch 20.1
Patch 20.1
Zdroj: PUBG Corporation

Velkou proměnou si projdou attachmenty zbraní, stejně tak jako gameplay ve vozidlech. Úpravy nejvíce zasahnou gripy – právě vertikální je již dlouhou dobu na vrcholu a je mezi hráči suverénně nejvíce populární. Vývojáři chtějí hráčům přinést více možností, dochází tak k zlepšení vlastností všech rukojetí až na vertikální. Oblíbenost gripů bude nadále sledována a nevylučuje se možnost dalších změn v budoucnu.

Níže naleznete kompletní tabulku, tučně vyznačené jsou nové hodnoty v patchi 20.1:

ThumbgripAngled ForegripHalfgripVertical ForegripLightweight grip
Vertikální kontrola zpětného rázu +5% -> +8%Horizontální kontrola zpětného rázu +15% -> +20%Vertikální kontrola zpětného rázu +8%Vertikální kontrola zpětného rázu +15%Ovládání kývaní během dýchaní a střelby zvýšeno o 20%
Zaměření skrz pohled (ADS): +30% -> +40%Zaměření skrz pohled (ADS): +10%Horizontální kontrola zpětného rázu +8%Ovládání kývaní během střelby +15% -> 0 %Počáteční kontrola zpětného rázu +40%
Ovládaní kývaní během dýchaní +20%Ovládání kývaní během dýchaní -20% -> -10%Znovuzískání zpětného rázu +10% Zpětný raz po vstřelení (1 střely) +20%
 Ovládání kývaní během střelby +5 -> 0%Ovládání kývaní během dýchaní a střelby zvýšeno o 10%   

Konec drive-by mechaniky?

Drive-by byl v poslední dobou velkým strašákem pro všechny hráče. Jednoduše řečeno: hráč, který střílel z auta, měl lepší výchozí podmínky než ten, kdo stál na místě. Vývojáři se na základě zpětné vazby rozhodli ji mírně pozměnit. Pokud hráč střílí ze sedadla pro spolusedícího, zpětný ráz zbraně je zvýšený z 10 % na 20 %. Taktéž se změnilo chování zbraní u řidiče, kteří nyní mají prodloužené nabíjení pistolí a zvětšený zpětný ráz. Pokud přesně nevíte, co je to ten drive-by, doporučujeme zhlédnout turnajový klip níže. 

Vytoužených úprav se dočkají taktéž zaměřovače. Taktéž vám vadilo kolečko na 4x zaměřovači při sprayování nepřítele se zbraní AK-47? Nyní budete mít tři různé varianty čtyřkového zaměřovače, níže na obrázku můžete krásně vidět, jaké styly jsou k dispozici. Zároveň se dočkají změn i útočné pušky. Na M16A4 a Mk47 Mutant půjde nově nasadit osmičkový zaměřovač, uvidíme, zda se tato kombinace bude používat.

Možnosti zaměřovačů
Možnosti zaměřovačů
Zdroj: PUBG Corporation

S příchodem nového patche skončí devatenáctá hodnocená sezóna a odstartuje jubilejní dvacátá. Hráči se tak mohou těšit na tradiční odměny v podobě medailí, skinů či emblému a PUBG ID rámečku.

Zároveň se dočkáme i změn na nejnovější mapě Deston. Zatímco v 1. fázi modré zóny bude kruh větší a bude zvýšena časová prodleva před jeho začátkem, tak 2. fáze kruh opět zvětší a má upravené poškození.

Bleskovou rychlostí se taktéž blíží mistroství světa jménem PGC 2022, spolu s ním se tak na mapě Erangel, Taego a Miramar objeví vlajky, billboardy a posprejované objekty, které na tuto událost upozorňují.

Vlajky oslavující PGC 2022
Vlajky oslavující PGC 2022
Zdroj: PUBG Corporation

Dále se dočkáme těchto menších úprav:

  • O12 – lze aplikovat 2x až 6x zaměřovač
  • Měnící se počasí – nyní lze využít v custom zápasech
  • Jammer pack – nerf batohu, díky kterému nedostáváte v modré zóně poškození, o 27%
  • Zlepšení značkování – nyní je značka průhlednější a přidaná bude do hodnocených her
  • Carry – možnost vzít sestřeleného spoluhráče na záda si můžete samostatně nabindovat
Vylepšené značkování
Vylepšené značkování
Zdroj: PUBG Corporation

Ostatní novinky jsou již spíše minimální, nebo jde o opravu bugů. Patch notes naleznete na stránkách pubg.com. Pokud raději preferujete vše vidět na videu, můžete si pustit patch report níže.

Zdroj: PUBG.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!