Přejít k hlavnímu obsahu

Na MČR mě dostaly špatné bany mých oponentů, říká úspěšný JoŽo

8. 10. 2022 | 08:00 Hearthstone Rozhovor
Postupová místa na Vodafone MČR jsou definitivně rozdána. Jedním z posledních postupujících je i Michal „JoŽo“ Jozefek, za letošní sezónu nejúspěšnější SK/CZ hráč, co se týče mezinároních turnajů série MastersTour. Jaké byly pocity po postupu, s kým se na Last Call připravoval a co jeho šance na MČR? Na to vše a mnohem více jsme se ho zeptali v našem rozovoru.
Na MČR ma dostali zlé bany mojich oponentov, říká úspěšný JoŽo
Na MČR ma dostali zlé bany mojich oponentov, říká úspěšný JoŽo
Zdroj: PLAYzone

Gratuluju k postupu. Jaký to je pocit dostat se na MČR až takhle z poslední možnosti?

Tak môj bezprostredný pocit bol asi : „No konečne. Paralén, sirup, sprej a kómat na 12h „ keďže som Last call hral s teplotami. Čiže viac to bola úľava ako radosť. Ale je to fajn, sezónu som mal dosť smolu + nejaké moje plejády zapríčinili, že som mal hrozne málo bodov. Našťastie ma hra odmenila aspoň v tomto turnaji tak pozriem do PLAYzone Areny konečne ako hráč.

Jak a případně s kým ses na Last Call připravoval?

Line up som si vymyslel sám občas som niečo v krátkosti prebral s Jarlom. Neriešil som nič „special“ len hrať balíky, ktoré boli dobré aj pred mini setem.

Hry byly nestreamované, jak se vedlo tvým balíčkům? Byl nějaký, co tě opravdu potahal?

Čo ma dostalo na MČR boli zlé bany mojich oponentov. Ani jeden z nich nemal vyložene counter na bless priesta a nedostal ani jeden ban. Druid mi vyhral 3x game 1 co je LHS formátu docela big deal. Takže skóre: Druid 3-3, Mage 1-1, Priest 5-0, Hunter 0-0 (3x ban).

Jako jeden z mála jsi i přes množství nerfů hrál spooky mága, co tě k tomu vedlo? Změnil bys zpětně nějak svůj line up?

Úprimne, s mágom som si nebol úplne istý. Mal som pár matchup-ov čo som potreboval fixnúť a mage sa na to hodil asi najviac. Ale mage je stále silný balík, jeden z mála čo sú favourite do beast huntra. Na MT určite uvidíme hojný počet mágov.

Jak vidíš svoje šance na MČR? Je někdo, na koho bys ve skupině vyloženě chtěl, nebo naopak nechtěl narazit?

Šance mi asi vychádzajú na 1/16. Myslím, že nie je v zozname hráč, ktorého neviem poraziť alebo naopak, s ktorým nemôžem nikdy prehrať (teda až na Duba). Los? Ten ja veľmi neriešim. Keby som parafrázoval theme song z animáku z detstva a vložil ho do logickej implikácie: „Když chtěl bych být ten nejlepší tak všechny chytit mám ...“

Co říkáš na metu po vydání minisetu? Líbí se ti? Co bys doporučil divákům na ladder?

Asi okeyge za mňa. Boli ďaleko horšie aj lepšie. Veľký rozsah balíkov čo sa dá hrať. Meta sa ešte stále vyvíja. Škoda, že warrior je asi najslabší classa momentálne. Na ladder? Uff asi čokoľvek Hunter (S tarantulama a novýma kartama !!), Spooky Mage (40) , Mošt Shaman, Ramp druid, Priesti, Imp lock (curse aj non-curse), Paladin atď. Všetko playable.

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.