Přejít k hlavnímu obsahu

Historická prohra. SINNERS v BO3 proti eSubě vyhráli pouhých 13 kol

7. 10. 2022 | 14:54 Counter-Strike 2 Reportáž
Pět sezon Sazka eLEAGUE, pět titulů SINNERS. Taková byla dosavadní statistika. Po páteční prohře SINNERS proti eSubě je ale jasno, že SINNERS šestý titul v řadě nezískají. V semifinálovém utkání uhráli dvojnásobní mistři ČR pouhých 13 kol (7:16, 6:16) a budou se tak muset porvat o bronz.
David "forsyy" Bílý
David "forsyy" Bílý
Zdroj: PLAYzone

Málokdo čekal, že eSuba porazí SINNERS. Liberecká organizace za dobu své existence nechyběla v jediném finále Sazka eLEAGUE, všechna je dokonce ovládla. Stejný příběh se čekal i v podzimním splitu letošní sezony. Jenže „modrá krev“ byla proti.

Velká jízda eSuby začala na Mirage. Lukáš „luko“ Hrabčík a spol. rozjeli nezastavitelný válec, postupně se vypracovali do vedení 12:0. Perfektním výkonem nejen s AWP se blýsknul také Dominik „blogg1s“ Janita, jenž byl se skóre 22/11 nejlépe střílejícím hráčem eSuby na první mapě. SINNERS se na picku soupeře zmohli na sedm kol.

Overpass měl vypadat jinak. Pick SINNERS, jedna z nejlepších map týmu pod vedením trenéra Tomáše „tomkeejs“ Tomky a pravý čas na comeback. Favorit ale nezabral ani na druhé mapě.

Jediná troška naděje svitla po pistolkovém kole. SINNERS jej zvládli bez větších problémů a fanoušci pětinásobných šampionů SEL slavili jednu z mála povedených akcí. Nástup eSuby na sebe nenechal dlouho čekat, po čtrnáctém kole svítilo na výsledkové tabuli skóre 12:2. Všichni hráči tradiční organizace hráli perfektně a týmovým výkonem se dostali na vytoužený šestnáctý bod. SIN stačili pouze na bodů šest.

Esuba si o titul Sazka eLEAGUE zahraje proti jednomu z dvojice ENTERPRISE/Entropiq Prague. Poražený z druhého semifinále se utká o bronz se SINNERS. Zápas EP vs. EIQ je na programu od 15:15.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).