Přejít k hlavnímu obsahu

Největší chyba v historii EA Sports? Ceny karet klesly o desítky procent

9. 10. 2022 | 09:50 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Nejnovější FIFA z dílny EA Sports se ostatně jako všechny novinky na herním trhu potýká s problémy a chybami. Jenže to, co se stalo v sobotu večer, nemá v historii oblíbeného fotbalového simulátoru obdoby. Vývojáři vydali omylem balíček s garantovanými prodejnými Hrdiny. Hráči tak mohli za pouhých 25 tisíc mincí získat milionové karty. Jejich cena okamžitě spadla i o více než 50%.
Cena Davida Ginoly
Cena Davida Ginoly
Zdroj: futbin.com

Aktivní hráči FIFA, kteří byli v sobotu večer ve střehu, dostali od EA Sports nečekanou odměnu, která může týmy ve FUT posunout na vyšší úroveň. V 19:00 se v obchodě objevil balíček za 25 tisíc mincí. Uvnitř něj čekaly karty, jež znamenaly jistý profit - od tisícovek po miliony. Ti největší šťastlivci mohli na chybě vývojářů vydělat až dva miliony za Davida Ginolu.

Po deseti minutách už balíček v nabídce nebyl, na přestupovém trhu ale byla spáchána spoušť. Již zmiňovaný Francouz byl před sedmou hodinou večerní k mání za 2 250 000 mincí. V 19:14 byl úspěšně prodán za 1 110 000 mincí. To je pokles o 50,6%.

Ceny ale nepropadly pouze u Heroes. Například Kylian Mbappé, jeden z nejžádanějších borců ve FIFA, byl v 18:59 naceněn na 1 520 000. Během 20 minut se dostal na 1 079 000 (− 29%).

Na cenovém grafu je vidět také obří skok vzhůru. Během chvíle se cena zvedla o 700 tisíc. Všechny karty Hrdinů byly totiž vykoupeny. Není jasno kým. Podle odhadů však šlo buďto o naprogramovaného trading bota, či samotné vývojáře z EA Sports. Lze předpokládat, že ceny Hrdinů se budou držet na současné hranici.

Stejně tak je možné, že ten, kdo využil chyby, bude „kompenzován“ za špatný obsah balíčků. Do zásoby by tak mohla přistát ještě neobchodovatelná verze Heroes.

Štítky: fifa, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).