Přejít k hlavnímu obsahu

O složení MČR rozhodne poslední série! Kdo stále bojuje o postup na vrchol roku?

12. 10. 2022 | 11:40 PUBG: Battlegrounds MČR
Ač nás v pátém ročníku Vodafone MČR PUBG čeká ještě jedna kvalifikační série, tak pomalu, ale jistě můžeme skládat finálovou šestnáctku, která se představí ve Vodafone PLAYzone Areně 18. až 20. listopadu. V teoretické rovině můžeme vybírat z dvaceti různých týmů. Kdo musí o své místo bojovat až do poslední kvalifikace a kdo má jistou účast už v kapse?
Vodafone MČR PUBG
Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

První pohled na MČR tabulku mnohé neodkryje. Je potřeba si uvědomit, že u všech týmů dojde k přepočtu bodů. Jedna se o nahlášení čtyřčlenných soupisek, z nichž vzejde finální počet MČR bodů každého týmu. Na základě tohoto přepočtu bude určena finální šestnáctka, proto v rámci tohoto článku budeme vycházet z očekávaných přepočítaných hodnot – hodnoty se tak od oficiální tabulky liší.

Kvalifikační sezóně jasně dominuje Cryptova, u níž ale panuje velká otázka. Jádro týmu v složení rusye, seniks a Bibin jistě na finále uvidíme, jejich polský spoluhráč K4pii se však kvalifikoval na PGC, tudíž se s týmem již nepředstaví. Jeho náhradník HalloSenpai je pro změnu z Ruska, pravděpodobnost jeho účasti je z politického hlediska minimální. Ať si ale zvolí kohokoliv, je jasné, že jejich body budou stačit na první příčku.

V podstatě stoprocentní jistotu postupu mají také Dark Tigers, NecroRaisers, NAGANO22, Imperishable Clan a SHEESH. Pokud jejich soupisky zůstanou v pravděpodobné variantě a týmy neopustí své organizace, pak ve všech možných scénářích postoupí, i kdyby se nezúčastnili poslední série. Před pár dny by byla situace jiná, avšak tým fany se vyhnul kritickému pásmu díky hozené rukavici od NecroRaisers. Spojení hráčů a organizace je díky bonusovým 410 MČR bodům dokonce zařadilo na třetí místo v MČR tabulce.

Koho s největší pravděpodobností uvidíme na finále MČR:
TýmPravděpodobná sestava
Cryptovarusye, bibinn, seniks, ?
Dark TigersCrowley, Dafit, TN, Trefeek
NecroRaisersRadekkobel, Rub1an, Mytych, pulsEEE_
NAGANO22zderA, J3rdie, TRoGXD, Kr0g
Imperishable ClanFatCat, Hunnted, Sqinzy, xDANNY-
SHEESHDedrix, FreeKill, Grendys, jANYY

Během psaní tohoto článku se urodil další nečekaný a hodně drastický přestup. Tým Forza Ragazzi, jenž se nacházel na průběžném 17. místě s menší ztrátou, si plácl s organizací REViTAL BlackTrains. Díky přestupu pod známý celek si připsal bonusových 234,5 bodů a přiblížil se postupu. Jistý jej však ještě nemají. Další trojlístek – SKADE, FADEE Gaming, GLORE – by naopak musel zkolabovat bez zisku jediného bodů a šest či více konkurenčních týmů by se v přesném pořadí muselo před ně těsně napasovat.

Týmy, s vysokou pravděpodobností na postup do MČR finále
TýmPravděpodobná sestava
SKADEDouble, Nowikk, Duff, PiXeL1K
FADEE GamingByFryday, Kojot, Klimson, Kress
GLOREWerzic, Xrols, miloski, Knedlik

To nejzajímavější začíná mezi 10. týmem Fourex a aktuální sedmnáctkou do środka, rozdíl mezi nimi je totiž pouhých 157,2 bodů. Ve hře je stále pořád 350 bodů, navíc samotný rozestup mezi 12. až 17. místem značí pouhopouhých 78,2 bodů! V nejlepší pozici jsou právě Fourex a REViTAL BlackTrains (dříve Forza Ragazzi), které mají přibližně náskok 70 bodů a v mnoha scénářích mohou postoupit i přes případný neúspěch. Zbylá šestice si to však rozdá na ostří nože a rozhodovat v poslední MČR sérii může každý jeden kill.

Skupina, z níž si jeden tým pravděpodobně vytáhne černého Petra
TýmPravděpodobná sestava
FourexSvobyxD, Norfside, shadee, sined
REViTAL BlackTrainsNX, Horiii, aveiRik, Yabadaba
Girl LoversE1dam, Marb0, Dazz, Macaroni
OVG PUBGPartyBeetle, Jubass, Peposlav, Pr1lba
DripGangFantozy, Atjov, FutroBoi, EmkeySS
S3XTASYShockYou, Slk, v1real, Ace
Infactus GamingFrostAsh, Nibs, Dank000o, TiGi
do środkagargi, LukeeV, maruna, Romcekk

Zapomínat se nesmí na další tři celky v pořadí. Jejich postup je sice schovaný v říši pohádek, nicméně v rámci méně pravděpodobných scénářů stále mají šanci a budou mít na konci října tu největší motivaci uspět. Team Meliora, Cucurru či Golden Gunners by musely skončit celkově v desáté sérii minimálně v TOP 3, zároveň by ale dvojice týmů Infactus Gaming a do środka nesměla získat větší bodový obnos.

Týmy, které s šancemi na postup mohou zamíchat jen teoreticky
TýmPravděpodobná sestava
Team MelioraDodiik, Hrundig, legendenn, Diaz
CucurruKukyk, lukin_kru, qoudyy, piskot
Golden Gunnerseidams, fearless, ainwick, rotys

Karty jsou rozdány, ale je neskutečné, pro kolik týmů bude poslední kvalifikace a sériové finále tím nejdůležitějším kláním v roce. Desáté dějství nabídne velice zajímavou, a pro ohrožené týmy nesmírně důležitou, bitvu o rozhodující MČR body. V tom je krása PUBG, kde často do poslední chvíle nevíte, co se může stát. O to více se nevyplatí nikoho podceňovat. Ladem navíc leží 320 MČR bodů organizace ENTERPRISE, kam ještě může někdo přestoupit. Odpověď na otázku, které týmy uvidíme v Praze, dostaneme až 24. a 25. října, kdy poslední série proběhne. Přihlásit se můžete i vy, a třeba se vám v posledním turnaji poštěstí!

Partneři Vodafone MČR PUBG
Partneři Vodafone MČR PUBG
Foto: PLAYzone
Štítky: MČR, MČR PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!