Přejít k hlavnímu obsahu

Los Majoru: NEOFRAG načne cestu proti Australanům, ZywOo vyzve FalleNa

10. 10. 2022 | 14:15 Counter-Strike 2 Preview
RMR je minulostí. Kvalifikační boje na největší turnaj letošního CS:GO kolotoče jsou u konce a vykrystalizovalo 24 týmů postupujících na Major. Na turnaji se představí také Adam „NEOFRAG“ Zouhar s týmem OG a David „frozen“ Čerňanský v barvách MOUZ. Celek s českým zastoupením načne brazilskou soutěž proti Grayhound, slovenský střelec půjde proti Outsiders.
OG slaví postup na IEM Rio
OG slaví postup na IEM Rio
Zdroj: twitter.com/ogesports

IEM Rio Major má potenciál být tím největším v historii Counter-Striku. Brazilští fanoušci vykoupili vstupenky během minut, jejich emoce posunou turnaj na další úroveň. Zápasy s domácími mančafty budou mít dost pravděpodobně nejlepší atmosféru, kterou kdy CS:GO vidělo. Je na co se těšit.

Dalším lákadlem jsou samotné celky. Chybět nebudou světové hvězdy z FaZe, Natus Vincere i Vitality, ale i česko-slovenské naděje reprezentující OG a MOUZ. Koření turnaje zajistí Brazilci z Imperial v čele s legendárním Gabrielem „FalleN“ Toledem či šampioni Tipsport CS:GO Praha Bad News Eagles.

Osmička nejlepších týmů (FaZe, NAVI, NIP, ENCE, Sprout, Heroic, Spirit, TL) bude čekat na osm postupujících z první fáze turnaje.

Hodiny po konci RMR turnaje bylo rozlosováno první kolo IEM Rio Majoru. Českého fanouška bude nejvíce zajímat utkání OG vs. Grayhound. NEOFRAG může být s prvním soupeřem spokojený. Australská sestava se momentálně nachází na 39. místě světového žebříčku a v mezinárodní konkurenci se jí dlouhodobě nedaří. Pokud se do začátku turnaje nic rapidně nezmění, měli by OG začít Major úspěšně.

Náročnější zkouška stojí před frozenem. 20letý slovenský supertalent odstartuje cestu soubojem s Outsiders, týmem z popředí druhé světové desítky, jenž musel zachraňovat postup na poslední chvíli. 9. proti 12., těžko hledat favorita, především tři týdny před startem.

Vypíchnout lze také zápasy Cloud9 proti Fnatic a Vitality vs. Imperial. V prvním utkání se ukáže, jak silná může být stále relativně nová sestava Fnatic a jak moc se propadla forma C9. Evropsko-brazilský souboj bude především duelem sniperů. Proti sobě se postaví dvě generace - Mathieu „ZywOo“ Herbaut a Gabriel „FalleN“ Toledo.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).