Přejít k hlavnímu obsahu

JoŽo zastínil české hráče a před finále MČR prokázal nejlepší formu

11. 10. 2022 | 07:55 Hearthstone Reportáž
Devět českých a slovenských hráčů se zúčastnilo poslední letošní zastávky Masters Tour. Turnaj pojmenovaný podle minisetu Maw & Disorder přivítal celkový počet 324 hráčů, kteří bojovali o postup do play-off. Nejpočetnější zastoupení zde měla Čína, nakonec to však nestačilo ani na finále. Pro triumf a postup na podzimní šampionát dokráčel Frederik „Furyhunter“ Møller.
Maw & Disorder
Maw & Disorder
Zdroj: Blizzard

Zastávka MT s názvem Maw & Disorder nabídla letos už šesté boje o krásný prize pool 6,25 milionů korun. Svoji část si z něj dokázali ukrojit čtyři čeští a jeden slovenský hráč. Právě ten ale české kolegy zastínil.

Michal „JoŽo“ Jozefek z týmu Gravity nebude chybět na blížícím se finále Vodafone MČR Hearthstone, proto je pro něj víkendová forma je hodně důležitá. Nedotáhl to sice do play-off, jako před dvěma turnaji, což dokázal jako jeden ze dvou hráčů naší scény, ale díky výkonu 6-2 si odnesl hezké 2 tisíce dolarů.

O výhru méně nasbíral Jaromír „Jarla“ Vyskočil, jenž potřeboval zazářit pro postup na Masters Fall Championship. 5 výher mu však nestačilo ani na nejlepší stovku. Pár stovek dolarů si odnesli také spoluhráči Jakub „Pardub“ Pardubský a Michal „RybkaPipka“ Rybák spolu s eSubákem Matyášem „Matty“ Kalužným.

Do vyřazovací části to ze swissu dotáhla sedmička čínských hráčů, jen vítěz vzájemného duelu však prošel dále. Pro titul si dokráčel suverénní Dán Furyhunter, proti němuž ve finále nedokázal Leandro Leal z Brazílie uhrát ani hru. Postoupil tak na podzimní šampionát, jenž je poslední šancí na vrchol letošní sezóny.

Výsledky českých a slovenských účastníků:
22. Slovensko JoŽoTeam Gravity6:22000 $
114. Česká republika Jarlabez týmu5:3857 $
120. Česká republika PardubSazka.Inae4:4722 $
131. Česká republika MattyeSuba4:4722 $
172. Česká republika RybkaPipkaSazka.Inae4:4722 $
236. Česká republika PoweReSuba3:5bez výhry
238. Česká republika EichiiSazka.Inae3:5bez výhry
287. Česká republika CptBoatsNHoesGifted.uRage1:5bez výhry
302. Slovensko BenkoGifted.uRage1:5bez výhry
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.