Přejít k hlavnímu obsahu

Emerickson před MČR: Chci si zahrát doma! Se Seronem jsme zase o něco silnější

11. 10. 2022 | 10:50 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Na Hyundai MČR FIFA bude patřit mezi největší favority. Jan „Emerickson“ Krupička, eFotbalista roku 2021, se připravuje na první otevřenou kvalifikaci letošní sezony a má jeden hlavní cíl - zahrát si před domácím publikem v Brně. „V prvé řadě se ale soustředím na to, abych postoupil do Brna. Chci si zahrát doma!“ má jasno sparťanská hvězda.
Emerickson po boku Castera
Emerickson po boku Castera
Zdroj: Sparta eSports - ENTERPRISE

FIFA se po dlouhých letech vrací na MČR. Jak se na soutěž těšíš?

Je to super! FIFA by měla být součastí takových velkých eventů. Pomůže to jak esport scéně, tak i komunitě. Potřebujeme se dostat ještě daleko více do povědomí fanoušků esportu. Jsem rád, že se FIFA na MČR vrací.

Jaký je tvůj cíl na Hyundai MČR FIFA?

Krok po kroku. Samozřejmě by bylo skvělé to celé vyhrát. V prvé řadě se ale soustředím na to, abych postoupil do Brna. Chci si zahrát doma!

Koho vnímáš jako největší konkurenci?

Nemám žádného největšího konkurenta. Je to spousta kvalitních hráčů, kteří se navzájem porážejí. Někdo má lepší formu, někdo zase horší. Všichni se snažíme dostat ze sebe to nejlepší. Vítěz ovšem je jen jeden a já jsem připraven se o to porvat.

Je někdo, kdo by mohl překvapit?

U mě to asi nebude překvapení u nikoho z té užší TOP16 na naší scéně. Tipuji, že jeden z nás to vyhraje. Zatím se tu nikdo nový neobjevil. To spíš až později. FIFA je někdy nevyzpytatelná a každý může porazit každého, ale každý rok je tu nějaká nejlepší osmička hráčů, která je považována za favority.

Do Sparty před nedávnem přišel Seron, jste momentálně nejsilnějším týmem na scéně?

Rozhodně ano. Já to tak vnímal i předtím, když jsme spolu byli s Casterem ve dvojici. Až na výjimky tady nebyly týmy, co by měly vyrovnanou dvojici. Se Seronem jsme určitě zase o něco silnější.

Trojčlenná sestava Sparty
Trojčlenná sestava Sparty
: Sparta eSports - ENTERPRISE

Jaké jsou tvoje počáteční pocity z FIFA 23?

Smíšené, ale snažím se adaptovat  na všechny nové věci ve hře. Všichni víme, že by za pár dnů mohl přijít patch od EA, který tu hru zase úplně otočí. Líbí se mi tu pár věcí, ale určitě bych jich i pár patchnul.

Nebojíš se tedy dalších patchů, které postupně dostanou hru do podobného stadia jako vždy?

Tohle nás pronásleduje každý rok. Já doufám, že se v té hře nebude EA tolik hrabat, abychom se nedostali zase do nějaké velmi defenzivní a nudné hry. To je asi moje jediné přání. 

Jak se cítíš na začátku ročníku? Věříš si na úspěšnou kvalifikaci?

Minulý týden jsem na Launch Cupu uhrál 4. místo, se kterým jsem byl vcelku spokojený, jelikož nebyl čas na žádnou velkou přípravu. Dodalo mi to zase o trochu více sebevědomí, ale každý se postupem času bude zlepšovat. Věřím, že se mi podaří probojovat mezi top 8 a zahraju si v Brně.

Přihlas se do první kvalifikace
Přihlas se do první kvalifikace
: PLAYzone

Už jsi vyzkoušel desítky karet, která je tvoje nejoblíbenější?

Mám velmi dobře vybalancovaný tým, takže je těžké vybrat tu nejlepší kartu. Nicméně asi nebude překvapení, že řeknu Mbappého. To je karta, která nebude chybět v žádném týmu kompetitivního hráče.

Co bys poradil hráčům? Čím si jednoduše pomohou k vítězství?

Zaměřit se na styl běhu lenghty. Hlavně do útoku a na stopery. Vyšší hráči, kteří nejsou až tak mrštní, jsou momentální meta v této fázi hry. Núñez, Haaland, CR7, apod. S touhle vlastností se dá zahrát prakticky každá karta.

Dostal ses v sobotu k Heroes balíčku, nebo jsi „chyby“ neměl šanci využít? Co na celou situaci říkáš?

Bohužel ne. V sobotu jsem onemocněl a zahlédnul jsem to na Twitteru až pár minut po tom. Jediné, co jsem stihnul, bylo koupit Lucia o pár desítek tisíc levněji. Jinak cena mých Heroes karet dropla jako u všech.
 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).