Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o korunu mistra Slovenska začíná. Letošní ročník poprvé míří do Nitry

12. 10. 2022 | 14:15 Counter-Strike 2 Preview
Dr. Max Mistrovství SR v elektronických sportech se letos odehraje ve třech herních titulech. Nové mistry poznáme ve hrách CS:GO, FIFA 23 a Brawl Stars, celkově si týmy a hráči odnesou 21 250 euro. Tradiční slovenská akce poprvé proběhne společně s nitranským autosalónem. Nejvíce pozornosti bude upřenost na CS:GO turnaji, na jehož detaily se nyní zaměříme.
Dr. Max Mistrovství Slovenska v elektronických sportech
Dr. Max Mistrovství Slovenska v elektronických sportech
Zdroj: Y-Zone

MSR v CS:GO začíná ve středu od 16:00. Do akce vstoupí osmička týmů, která byla vybrána dle Y-Games PRO Series, EPLAYER Rankingu, formou pozvánky a uzavřené kvalifikace. Těšit se můžeme na nejužší domácí špičku s výjimkou SINNERS, při vyrovnanosti scény turnaj určitě nabídne nejeden napínavý duel.

Mezi největší favority se řadí Dynamo Eclot, ENTERPRISE a eSuba. Pardubický celek sice chyběl v play-off Sazka eLEAGUE, dlouhodobě se ale prezentuje kvalitní hrou, která mu vynesla třeba i druhé místo na Tipsport CS:GO Praha. Současně jde o první tým, jenž sesadil SINNERS v HLTV žebříčku. ENTERPRISE naopak Sazka eLEAGUE opanovali, zatímco eSuba skolila SINNERS. Tyto týmy disponují nejlepší formou.

Počítat se ale musí i s dalšími celky. Sampi.Tipsport, Entropiq Prague i Cryptova určitě pomýšlejí minimálně na medaili. Spolu s eSubou jde o dlouhodobé následovníky nejužší domácí špičky, u kterých se čeká jen na to, kdy a jestli vystřelí ještě výše. Složení doplňují kvalifikovaní outsideři Team NARCIS a GLORE.

Hodně netradiční je samotný formát. Organizátoři se namísto skupin uchýlili k jednomu velkému Double Elimination pavouku, který potrvá pět dní. Každý tým tedy na cestě do finále má dvě šance. Celkově se hraje o více než 400 tisíc korun, 250 z nich si odnese šampion. Nového mistra poznáme v neděli, zápasy začnou od 13:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.