Přejít k hlavnímu obsahu

Warlock poprvé na vrcholu! Podmaní si MČR?

14. 10. 2022 | 19:00 Hearthstone MČR
Šestnáctka nejlepších lokálních hráčů si to na Vodafone MČR rozdá už za méně než 24 hodin. Kdy jindy si tak představit všechny balíčky, se kterými hráči vyrukují do boje za titulem? Nejčastěji uvidíme zastoupeného Warlocka s Druidem a Magem, budou ale opravdu nejsilnější? Představujeme lineupy hráčů.
Vodafone MČR - Přehled decklistů
Vodafone MČR - Přehled decklistů
Zdroj: PLAYzone

Při nadcházejícím víkendovém grand finále Vodafone MČR Hearthstone budou hráči nejčastěji věřit stoupající hvězdě ve formě Warlocka, kterého na vrcholu doplní hned devět zástupců Ramp Druida a stejný počet různých variant Mage.

Přesně polovina hráčů pak vložila svou důvěru do Paladina, kterému poslední velké změny skutečně pomohly. Také uvidíme Priesta a to hned v rekordních čtyřech různých variantách! Solidnímu zastoupení se může těšit i Rogue.

Nejméně se hráči rozhodli věřit Shamanovi s nově nerfnutým Hunterem, které na chvostu doplní jen tři ukázky Demon Huntera. Warriora pak na turnaji už tradičně neuvidíme vůbec.

Často zmiňovaného Prince Renathala zařadili hráči přesně do poloviny svých balíčků. Příčinou poklesu jeho výskytu oproti ostatním turnajům, je momentální obliba hráčů k Warlockovi a Ping Mágovi, ve kterých by bylo 10 karet navíc kontraproduktivních.

Sourhn class, které uvidíme na MČR
ClassPočetArchetypy
Warlock1210x Curse Imp, 2x Phylactery
Druid99x Ramp
Mage96x Ping, 3x Spooky
Paladin85x Jailer, 2x Control, 1x Pure
Priest73x Bless, 2x Naga, 1x Quest, 1x Boar
Rogue64x Miracle, 2x Thief
Shaman55x Moist
Hunter55x Big Beast
DemonHunter33x Fel Relic
Warrior0 

Skupina A

  • Eichii - Felic DH, Ping Mage, XL Ramp Druid, Curse Imp Warlock - BALÍČKY
  • M1lan - Bless Priest, XL Control Paladin, XL Ramp Druid, Curse Imp Warlock - BALÍČKY
  • Matty - XL Jailer Paladin, XL Ramp Druid, Curse Imp Warlock, Miracle Rogue - BALÍČKY
  • Misaks - XL Raimp Druid, XL Beast Hunter, XL Control Paladin, XL Moist Shaman - BALÍČKY

Hry skupiny A se ponesou ve znamení Ramp Druida. Ve svém lineupu jej totiž nevynechal ani jediný z hráčů. Každý z nich si pak lineup doplnil classou, která bude pro celou skupinu zcela unikátní. Prokousá se skupinou Eichiiho Mage s DemonHunterem, nebo se jeho sny roztříští o zeď postavenou M1lanovým Bless Priestem? A budou Mattyho mince v Rogue stačit na uplacení Misaksova Shamana? To se dozvíme již zítra.

Skupina B

  • Jarla - Ping Mage, Phylactery Warlock, XL Beast Hunter, Pure Paladin - BALÍČKY
  • JoŽo - XL Jailer Paladin, Naga Priest, XL Thief Rogue, XL Beast Hunter - BALÍČKY
  • Rjú - XL Spooky Mage, XL Jailer Paladin, Bless Priest, XL Thief Rogue - BALÍČKY
  • Pardub - XL Jailer Paladin, Miracle Rogue, Curse Imp Warlock, XL Ramp Druid - BALÍČKY

Druhá skupina ukáže divákům sílu Paladina, nikdo z hráčů jej nevynechal. Naopak tu tak trochu paradoxně nalezneme pouze jediného zástupce Druida v rukách Parduba. Velmi zajímavý lineup si připravil také Jarla. Ten jako jediný hráč v celém turnaji věří Pure Paladinovi, kterého mu poskytl jeho týmový kolega a mistra světa Hunterace. Slovenští karbaníci Rjú a JoŽo se poté poperou o titul nejlepšího Thief Rogue hráče, jelikož tuto variantu zvolili jako jediní na turnaji.

Zítra se odehraje další ročník MČR v Hearthstone. Já se budu snažit obhájit titul z loňského roku.Moje skupina je skupinou smrti a nebude to jednoduché,
říká o losu dvojnásobný mistr Jarla.
Sponzoři letošního Vodafone MČR
Sponzoři letošního Vodafone MČR
: PLAYzone

Skupina C

  • Benko - XL Beast Hunter, XL Ramp Druid, XL Jailer Paladin, Miracle Rogue - BALÍČKY
  • JaMMeX - Miracle Rogue, Curse Imp Warlock, Ping Mage, XL Ramp Druid - BALÍČKY
  • Crtk - XL Spooky Mage, Felic DH, XL Beast Hunter, Curse Imp WarLock - BALÍČKY
  • Baron Fousek - Curse Imp Warlock, Ping Mage, XL Ramp Druid, XL Moist Shaman - BALÍČKY

Třetí skupina je jedinou, ve které nenajdeme žádného společného jmenovatele, ale uvidíme tady zastoupeno hned 7 z 9 využitých class. Benko jako jediný volí Paladina, Crtk pak naopak Demon Huntera. Jammex předvede svou velmi odvážnou a jedinečnou Miracle Rogue a Baron Fousek standardního Shamana.

Skupina D

  • Norwis - Boar Priest, Curse Imp Warlock, Ping Mage, XL Ramp Druid - BALÍČKY
  • Kapr - Naga Priest, XL Moist Shaman, Curse Imp Warlock, XL Spooky Mage - BALÍČKY
  • Couchees - XL Moist Shaman, Ping Mage, Phylactery Warlock, XL Quest Priest - BALÍČKY
  • Davidek - XL Ramp Druid, Curse Imp Warlock, Felic DH, Bless Priest - BALÍČKY

Poslední skupina předvede souboj tzv. mirrorů. Nejen, že zde úplně všichni věří Warlockovi, ale zároveň se nám zde čtyřikrát předvede i Priest a to ve všech zastoupených variantách. Vypíchnout můžeme tradičního Norwisova Boar Priesta, nebo Quest variantu, se kterou se pokusí po vzoru turnaje Midseason kralovat Couchees. Davidek nám ukáže spoustu relicků u Demon Huntera a Kapr připluje se svými Nagami.

 Nezapomeň, že celé grand finále Vodafone MČR můžeš sledovat i ty! A to jak živě přímo z Vodafone PLAYzone Areny, tak online na našem Twitch kanále. Kompletní harmonogram celého Vodafone MČR pak nalezneš v našem předchozím článku.

Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.