Přejít k hlavnímu obsahu

Odinstalujte double movement! Z oznámení Epic Games vám spadne brada

15. 10. 2022 | 08:30 Fortnite Update hry
S novou aktualizací v úterý 18. října přichází doslova revoluce v hraní Fortnite. Epic Games aktualizaci oznámil teprve nedávno. Do populární videohry přidá novou funkci.
Fortnite
Fortnite
Zdroj: Epic Games

Zatímco téměř každý se soustředí na Halloweenskou událost, jež přijde příští úterý, existuje nová funkce, která si zaslouží velkou pozornost. Aktualizace totiž přidá nové ovládací prvky pro výrazné usnadnění pohybu postav. Bude se jednat už o druhou velkou aktualizaci sezóny, a proto očekávejte, že servery budou mimo provoz minimálně na hodinu, ale spíše déle.

Hráči na klávesnici a myši mají obrovskou výhodu v klasických režimech se stavebními mechanikami. Na druhou stranu v režimech Zero Build obvykle dominují hráči na ovladačích, kteří mají lehčí zaměřování, i když dříve silný aim assist je již dávno minulostí. 

Zatímco PC hráči mají obecně větší výhodu oproti konzolovým uživatelům, je tu jeden aspekt, ve kterém jsou ovladače lepší než klávesnice a myš. Ovladače umožňují pohyb diagonálně v libovolném úhlu.

Ve výchozím nastavení můžete pohybovat postavou pohybem levé analogové páčky v libovolném úhlu. Pravá analogová páčka se používá k rozhlížení a míření. Díky tomu se mohou uživatelé ovladače pohybovat libovolným směrem.
 

Dle oznámení Epic Games se s updatem všechno změní a PC hráči budou moci již ovládat svůj diagonální pohyb. V současné době to není v nastavení možné. Dosud nejen profesionální hráči pro dosažení stejného pohybu jako na ovladačích používali takzvaný double movement. Což jsou programy třetích stran, které vývojář toleroval. 

V současném výchozím nastavení se používá klávesa W pro pohyb vpřed a klávesa A pro pohyb doleva. Použitím těchto dvou kláves společně půjde vaše postava diagonálně pod úhlem 45 stupňů. Takto můžete na klávesnici chodit na osm různých stran. Na ovladačích máte proti tomu vlastně 360 různých možností.

Nové ovládací prvky pohybu budou jen jednou částí nadcházející aktualizace. Očekávají se Fortnitemares, který mají být jednou z největších událostí roku. Měly by přinést nového bosse, mýtickou zbraň nebo oblíbený Pumpkin Launcher. Více informací o eventu najdete v našem předchozím článku
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.