Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje Evropy žije. Rogue i přes hrozivé výkony postoupili do play-off

16. 10. 2022 | 10:30 League of Legends Reportáž
Tragická forma evropských týmů se přenesla i na Rogue. Naštěstí jediné vítězství stačilo. Proti GAM Esports udělali šampioni LEC první krok k postupu, který pak jen potvrdil vietnamský celek překvapivou výhrou nad TOP Esports. Rogue se jako jediný evropský celek probojovali do play-off, poprvé v historii organizace.
Rogue postupují do play-off
Rogue postupují do play-off
Zdroj: twitter.com/LEC

Nebylo to bez chyb, chvílemi to drhlo, ale Rogue se nakonec dostali díky výhře GAM Esports nad TOP do vyřazovací části letošního světového šampionátu. Ze skupiny C se to povedlo ještě korejským DRX, kteří potvrdili svoji formu na mistrovství a do play-off jdou jako jeden z kandidátů na možné překvapení.

O čisté hře a jednoduchém postupu se ale u Rogue rozhodně mluvit nedá. Podobně jako Fnatic a G2 Esports se trápili, jako jediní si ale připsali ve druhém týdnu vítězství. Hned úvodní utkání proti GAM Esports zajistilo Odoamnemu a spol. dostatečný počet bodů.

Asi málokdo čekal, jak důležitý triumf to bude. Proti čínskému a korejskému mančaftu totiž evropská pětice předvedla hrozivé výkony a připomínala své kolegy z LEC. Za tři hry měla skóre 17/55 a zničila jen tři věže. TOP Esports a DRX svého soupeře totálně zničili.

Do dalšího průběhu turnaje to není pěkná vyhlídka. Evropa ve druhém týdnu totálně zkolabovala, z desíti her vyhrála jedinou, proti týmům z LPL a LCK vypadala tristně. Do čtvrtfinále budou muset Rogue vypilovat spoustu chyb, pokud budou chtít pomýšlet alespoň na trochu vyrovnanou sérii.

Druhé místo pro Rogue znamená těžšího soupeře do bojů o top 4. Pokud se ve skupině D neodehraje nic nečekaného, postaví se evropská jednička jednomu ze čtveřice T1, JD GamingRoyal Never Give Up a Gen.G. Postup do semifinále se zdá být spíše zbožným přáním evropských fanoušků.

Skupina C
DRX5-2
Rogue4-3
TOP Esports3-3
GAM Esports1-5
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).