Přejít k hlavnímu obsahu

Sentinels staví supertým. TenZ zůstává, připojují se k němu mistři světa

16. 10. 2022 | 15:30 VALORANT Přestup
Po skončení sezóny a oznámení třicítky partnerských týmů pro nově vzniklé elitní regionální ligy započal boj. Každý z hráčů chtěl své místo v nejvyšší lize a týmy pochopitelně stejně tak chtějí poskládat co nejlepší možný kádr. Jeden z prvních celků, který má téměř hotovo, jsou Sentinels. Severoamerickému celku se podařilo ulovit opravdu špičkové posily.
Sacy a pANcada se připojují k Sentinels
Sacy a pANcada se připojují k Sentinels
Zdroj: Riot Games/Sentinels

Na VALORANT scéně pravděpodobně není populárnějšího hráče než jednadvacetiletého Tysona „TenZ“ Ngo. Od doby, co z Cloud9 přišel do Sentinels, si právě tato organizace získala jednu z největších fanouškovských základen. Jenže výkony nebyly v poslední době zrovna přesvědčivé a po získaném spotu v partnerském programu Riot Games začal lov nové sestavy, která týmu navrátí zašlou slávu.

Prvním novým přírůstkem je mladičký talent Zachary „zekken“ Patrone, který bude hlavním duelistou týmu. Na šampionátu v Istanbulu se v drese XSET ukázal v tom nejlepším světle a zájem o něj tedy byl obrovský. Původně měl být společně se svými bývalými kolegy součástí nově postaveného týmu G2 Esports, ale po incidentu se zakladatelem Ocelotem měli hráči smůlu. Někteří totiž místo nesehnali.

Sentinels by ale přišli o slušnou porci fanoušků, kdyby jejich hvězda TenZ neprodloužila smlouvu. 21letý hráč na nabídku kývl a bude součástí nového jádra týmu, pravděpodobně jako hlavní Chamber hráč.

Dlouho se spekulovalo o zbytku sestavy. Ve hře byli skvělí střelci jako Marved nebo dapr. Jenže na trhu se nakonec objevili novopečení světoví šampioni. Brazilští LOUD chtěli zůstat pohromadě a opět dobýt scénu, jenže se nedohodli s vedením na budoucích podmínkách, což vedlo k rozpadu. Aspas, Less a saadhak sice zůstávají, ale Gustavo „Sacy“ Rossi a Bryan „pANcada“ Luna si vybrali novou cestu. Této příležitosti se chopili právě Sentinels a s hráči podepsali smlouvu. Utvoří tedy opravdu zajímavý národnostní mix.

Čtyři z pěti členů jedné z nejvíce očekávaných sestav pro rok 2023 oficiálně známe. Týmu ale stále chybí lídr, pokud se této role tedy nechopí nikdo z oznámených hráčů. Několik skvělých kapitánů je stále k mání, záležet ale bude na vzájemné chemii. Trenérské duo už známe, takže poslední dílek skládačky dokončí toto mistrovské dílo. Nebo se stane zázrak a pokračování v esportu se upíše Michael „shroud“ Grzesiek?!

Štítky: Valorant, Sentinels, TenZ
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.