Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující zpráva. Ocelote odstupuje z pozice CEO G2 Esports

24. 9. 2022 | 18:37 Kauza
Populární evropská organizace G2 Esports oznámila, že Carlos „Ocelote“ Rodriguez odstoupil z funkce generálního ředitele. Rodriguez se začátkem tohoto týdne uchýlil k osmitýdenní suspendaci, protože byl spatřen na večírku s údajným misogynistou a obchodníkem s lidmi Andrewem Tatem na videu zveřejněném na Twitteru. Nyní se s firmou úplně rozešel.
Carlos 'Ocelote' Rodriguez
Carlos 'Ocelote' Rodriguez
Zdroj: Riot Games

„Nepodporujeme žádnou formu misogynie,“ uvedlo G2 Esports v dnešním prohlášení na sociálních sítích. „Nadále upřednostňujeme podporu inkluzivity a podporu rozmanité herní komunity.“ Rodriguez sloužil jako zakládající CEO G2 od jejího vzniku v roce 2015. Společnost byla původně založena se zaměřením na League of Legends jako svůj hlavní esport a od té doby se rozrostla v různých kompetitivních hrách napříč vesmírem. Organizace také sdružuje několik ženských týmů pro scény.

Rodriguez oznámil svou rezignaci ze společnosti ve videu, které zveřejnil na svém osobním účtu na Twitteru. „Beru plnou zodpovědnost za vše, co se stalo v posledních dnech,“ řekl ve videu. „A věřte mi, když říkám, že se kvůli tomu cítím zatraceně zničený.“ Ocelote se zpočátku bránil a prohlašoval, že se bude bavit s kým chce, jenže Andrew Tate je kontroverzní postavou napříč online a sociálními médii pro jeho názory na ženy, údajné podvody a kriminální vyšetřování, jehož se stal předmětem.

Následovala ale celá kaskáda událostí, která měla jasný zdroj. Právě kvůli oné události přišla organizace o svůj spot v nejvyšší VALORANT lize. Rodriguez okamžitě pocítil důsledky svých činů a slov. Následovalo tedy pozastavení a rezignace z pozice, kterou zastával téměř deset let. „Vytvořil jsem G2 před více než osmi lety a zavedl jsem ho s tím, co jsem vydělal jako hráč, investoval do něj všechno, nejen peníze, ale i čas,“ řekl Rodriguez ve videu výše. „To, co bylo zpočátku mým snem, se nakonec stalo skupinou lidí s podobnými ambicemi, kulturou a cíli. To je něco, k čemu se budu vždy vracet a budu z toho šťastný.“

Jedno z největších jmen už nejen evropského, ale světového esportu tedy míří do ústraní. Zda bude organizace čelit dalším důsledkům není jisté, stejně jako kdo nahradí Ocelota na jeho pozici.

Štítky: kauza, Ocelote, G2 Esports
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.