Přejít k hlavnímu obsahu

Na Poldu 2 lidé přispěli skoro 2 miliony korun! Chystaný remaster trhnul rekord

21. 10. 2022 | 16:54 Gaming
Když na konci devadesátých let vyšel Polda 2, zaujal široké spektrum hráčů. Proto není divu, že remaster si získal podobnou pozornost. Na přepracování legendárního titulu poslali hráči více než 1,8 milionu korun, přitom laťku nastavili na 600 tisíc korun.
Polda 2 Remástr
Polda 2 Remástr
Zdroj: Zimasoftware

Není to poprvé, co vývojáři Zimasoftwave vybírají peníze skrze crowdfundingový server HitHit. V roce 2020 zahájili sbírku na nového Poldu 7, tehdy prosili o 400 tisíc korun, ale obdrželi více než 1,4 milionu korun. Začátkem září se rozhodli pro další projekt, tentokrát se vrátili k druhému dílů této kultovní série. Na remaster si vytyčili jako cíl 600 tisíc korun, ale sbírka na HitHitu to předčila více něž trojnásobně. Nový rekord nyní činí 1 824 630 Kč. Na samotný „remástr“, jak vhodně ho vývojáři pojmenovali, přispělo  1 715 lidí.

Přispívat šlo různou finanční částkou, stačila symbolická stovka či větší částky za určité sběratelské předměty jako jsou trička, nášivky, plakáty či herní postavičky. Objevil se dokonce i jeden „mecenáš“, který daroval 49 999 korun. „Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli jsme se ho obléknout do nového kabátku a předělat ho do současné grafiky. Původní Polda 2 byl vytvořen v rozlišení 640×480. Poldu 2 remástr bychom chtěli udělat v širokoúhlém 4K rozlišení,“ uvedli tvůrci na stránkách kampaně.

Celá série Polda je českou herní kulturní klasikou už od roku 1998. Ústřední postavou není nikdo jiný než potrhlý detektiv Pankrác, kterému propůjčil hlas Luděk Sobota. Kromě nekorektního humoru a zapeklitých hlavolamů je právě dabing populárními českými osobnostmi jedním z největších lákadel těchto her.

Zdroj: HitHit
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.