Přejít k hlavnímu obsahu

Temné a zničující manželství. Amouranth je obětí domácího týrání, manžel se léčí

19. 10. 2022 | 17:46 Kauza
Domácí násilí je vážná věc, ať už se jedná o kohokoli. Velké odhalení čekalo internet a hlavně fanoušky Twitch hvězdy Kaitlyn „Amouranth“ Siragusy. Ta před pár dny prozradila, že má manžela. Jenže svazek byl plný ponižovaní a manipulování. Situace tak vyvrcholila v něco, co dále nebylo k vydržení.
Amouranth vysvětluje její manželství
Amouranth vysvětluje její manželství
Zdroj: Twitch

Dne 16. října streamerka Amouranth prozradila na Twitchi, že je vdaná. Svůj vztah charakterizovala jako fyzicky, verbálně a finančně zneužívající. Všechno vyvrcholilo, když jí bylo vyhrožováno zabitím jejich psů, v tu chvíli Amouranth prozradila během hádky  světu, co se vlastně v pozadí děje. Vyšlo najevo, že ji manžel týral a nutil ji vysílat jako loutku oblečenou v oblečení, které si získá pozornost.

 

Celé to bral jako plán, kdyby se totiž lidé dozvěděli o manželství, sledovanost jeho ženy by klesla. A to nechtěl. Amouranth také tvrdila, že její manžel vyhrožoval finančním krachem, pokud by někdy usilovala o ukončení vztahu. Streamerka dříve prozradila, že vydělává až 1,1 milionu dolarů měsíčně jen skrz OnlyFans a má podíl v několika dalších aktivech. Jenže její manžel, který  údajně ovládá  všechny finanční účty páru, řekl, že jí nechá jen jeden milion dolarů  a vezme si lví podíl na jejích výdělcích. Kompletní správu nad jejími účty totiž měl právě její manžel.

Když se po odmlčení vrátila na Twitch, vysvětlila jak se věci mají. Zdá se, že se Amouranth a její partner rozešli (nebo se o to snaží) a on hledá odbornou pomoc. Sama straemerka pak hledá právní i emocionální rady, na což svět odpovídá různě. Samozřejmě se najdou tací, kteří stále obviňují Amouranth, ale najdou se i rozumní lidé, dokonce i samy oběti domácího týrání, které ji podporují. Konečně totiž nabyla svobody, jakou dlouho nezažila.

Důkazů celého trýznění je spoustu, od urážlivých zpráv po uzamčené dveře do místnosti, kde byla nucena vysílat. Také upozornila na kameramana, který se jí sice zastával na sociálních sítích, ale nic neudělal, i když o situaci věděl. Na její stranu se postavila spousta osobností, které upozornily na celou závažnost situace. U nás se tématu schopně ujal například Adam Jícha. Toxický vztah není legrace a jenom lidé, kteří si tím prochází nebo to mají za sebou, ví, jak opravdu těžká a bezútěšná situace to může být.

Vypadá to ale, že Amouranth je na správné cestě ke svobodnému životu a rozhodování. Pokud i vy jste osobou, která potřebuje pomoci, nebo někoho takového znáte, neváhejte. Situace může být vážná a vždy je třeba ji řešit.

Zdroj: Amouranth
Štítky: Twitch, Amouranth
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.