Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy expertů: Entropiq jako jasný favorit a Gragas nejpopulárnějším šampionem

22. 10. 2022 | 10:00 Wild Rift Preview
Samsung MČR Wild Rift má před sebou finálový víkend. Již v neděli 23. října bude korunován nový šampion, kterým by měl být podle expertů zatím neporažený Entropiq. Mezinárodní celek tipovali na vítězství všichni čtyři dotazovaní. Mezi šampiony už komentátoři a moderátoři jasno neměli. „Favoritů bych měl víc, nejbezpečnější volbou by měla být Karma, vysoko pak budou Wukong, Renekton, Camille, Kai'Sa či Ahri,“ přemýšlí David „Davkouny“ Vogel.
Analyst desk na Samsung Midseason
Analyst desk na Samsung Midseason
Zdroj: PLAYzone

Entropiq a eSuba. To jsou dva celky, které by si to podle papírových předpokladů měly rozdat o vítězství na finále Samsung MČR Wild Rift. Jasným favoritem je ale i podle expertů Entropiq, tým, který ani jednou v letošní sezóny neprohrál. „Midseason nám přinesl velmi jednoznačné série a proto čekám Entropiq na prvním a eSubu na druhém místě,“ má jasno Filip „Fortanu“ Růžička.

Tři mančafty zůstanou před branami play-off a svou pouť ukončí posledním zápasem ve skupinách. Jména dvou týmů padla bez většího rozmyslu - NARCIS a Go Elements.

Ve tříčlenné skupině A se ale podle expertů bude bojovat tuhý boj mezi STOPWATCH eSports a Ironic Outlaws. „Myslím, že by to mohla být hodně zajímavá podívaná,“ tipuje Michal „Seddsy“ Myška.

Samsung Midseason ve Vodafone PLAYzone Areně
Samsung Midseason ve Vodafone PLAYzone Areně
: PLAYzone

Zpět ke skupině B. Tam se v úvodních zápasech utká eSuba s Go Elements a GLORE s NARCIS. A právě tam by se mohla odehrát nejkratší hra turnaje. „Myslím si že nějaký extrém pod deset minut neuvidíme, jedna dvanáctiminutovka by ale mohla být reálná,“ odhaduje Tomáš „Mortsche“ Anděl.

Dvanáct minut tipovali také David „Davkouny“ Vogel a Michal „Seddsy“ Myška. Ještě rychlejší mač očekávají Prokop „Hippowan“ Sojka s jedenácti minutami a David „Sphexxai“ Jelínek s osmi minutami!

U nejpickovanějšího šampiona už se komentátoři těžko shodovali. Alespoň dvakrát byli zmíněni Gragas, Camille a Wukong. Dále jsou očekáváni Corki, Ahri, Renekton, Karma, Kai'Sa a Ezreal.

Skupina ASkupina B
EntropiqeSuba
Ironic OutlawsGo Elements
STOPWATCH eSportsGLORE
 Team Narcis

Všechny zápasy velkého finále Samsung MČR Wild Rift budou vysílány na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Celým programem bude diváky jako moderátor provázet David „Sphexxai“ Jelínek, vedle něhož se prostřídá hned pětice komentátorů - David „Davkouny“ Vogel, Filip „Fortanu“ Růžička, Tomáš „Mortsche“ Anděl, Prokop „Hippowan“ Sojka a Michal „Seddsy“ Myška.

Vysílání začíná v sobotu v 11:00 a v neděli od 12:00. Finále je naplánováno přibližně na nedělní čtvrtou hodinu odpolední. Celá akce se odehraje z pražské Vodafone PLAYzone Areny a diváci budou moci přijít fandit se vstupem zdarma.

Orientační harmonogram - sobota 22. října
11:15Úvodní zápas skupiny BBO1
12:00Úvodní zápas skupiny BBO1
12:45Úvodní zápas skupiny ABO1
13:30Lower bracket skupiny BBO1
14:45Winner's bracket skupiny ABO3
16:00Winner's bracket skupiny BBO3
17:15Decider skupiny ABO3
18:30Decider skupiny BBO3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).